avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea contractului colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea contractului colectiv de munca

In cazul unei societati cu contract colectiv de munca expirat (de un an) care doreste sa depuna la directia muncii un nou CCM se poate vorbi de contraventie si amenda?
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 16:37, 14 Mai 2010
Probabil ca se poate insa cred ca depinde la caz la caz.
Al meu era expirat de 1/2 an, cand l-am dus si nu a zis nimeni absolut nimic. Mi l-au inregistrat fara probleme.

La inregistrarea contractului colectiv de munca nou, trebuie dus si cel vechi?
nu trebuie sa va prezentati cu contractul de munca expirat, insa trebuie sa faceti o ntoficare scrisa de genul
NOTIFICARE

Catre A.J.P.S Municipiul Bucuresti

Partile semnatare ale CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA inregistrat la societatea x cu numarul nr/data va notifica, prin prezenta, in temeiul art.33, alin.1 lit.c si alin.4 din Legea nr.130/1996, incetarea acestui CONTRACT COLECTIV DE MUNCA incepand cu data de x
Noul contract colectiv de munca negociat si incheiat la nivel de unitate va produce efecte juridice incepand cu data inregistrarii lui la A.J.P.S Municipiul Bucuresti.
Parti semnatare: reprezentant legal angajator si reprezentant salariati/sindicat
Am inteles. Repet intrebarea de mai sus. Firma la care veau sa ma angajez il are expirat de ceva timp. Si nu stiu cum sa procedez. Ei nu sunt foarte interesati de acest subiect. Spun ca angajatii nu au dorit niciodata semnarea unui CCM, dar eu stiu ca intra in sarcina angajatorului sa initieze negocierea CCM.
Buna ziua!
Daca negocierea contractului colectiv de munca ramane fara rezultat, cum demonstrez ca a avut loc, dar nu s-a fainalizat prin semnarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate alinadobre alinadobre Am o firma care are peste 21 de salariati si doresc sa intocmesc documentatia pt negocierea colectiva care este obligatorie conform Codului Muncii. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv-renegociere ? ContSters56278 ContSters56278 Am si eu o nedumerire.Am incheiat contract colectiv la nivel de unitate l-am inregistrat la Directia muncii pentru verificare si intre timp numarul de ... (vezi toată discuția)