avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare - cumparare imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare - cumparare imobile

Buna ziua ,

Ajutati-ma si pe mine va rog cu pasii care sunt de urmat in cazul in care , eu impreuna cu sotul , persoane fizice , dorim sa vindem un apartament ( eu si sotul fiind proprietarii ) . Ca sa evit o tentativa de frauda , la ce ma indrumati sa fiu atenta ?
Acelasi lucru va rog sa imi spuneti daca se poate si pentru achizitionarea unuia nou .
( Am auzit cazuri in care un apartament a fost vandut catre mai multi cumparatori ) .
Cum se pot evita astfel de incidente ?
multumesc mult
iulia
Cel mai recent răspuns: you_lee , utilizator 10:47, 22 Martie 2010
mergeti la CF, administrata financiara,etc,consultati un avocat ,eventual sa faca el aceste demersuri si chiar sa va asiste la cump-vanz.Succes!
Buna dimineata ,
Multumesc pentru raspuns .
Inainte de a face orice demers as vrea sa stiu de unde pot sa-mi dau seama daca apartamentul pe care eu urmeaza sa-l cumpar nu este ipotecat la banca sau eu stiu ...( daca este luat un credit de nevoi personale si casa este pusa garantie ? )
Se face vreo notare pe actele casei in momentul cand proprietarul o ipotecheaza ?
Ce inseamna CF ?
Pot trege la raspundere agentia imobiliara daca se face tranzactia prin agentie ?

multumesc
Cf- cartea funciara.
mergeti la un notar...de regula ei au posibilitatea sa verifice actele, daca nu sunt false si mai pot verifica si daca exista ipoteca...
mai verificati si dvs cum a spus colegul.
Am inteles . Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat de la cuplu in divorț evz evz Buna ziua! Am văzut un apartament nou pe un site de imobiliare. As dori sa-l cumpăr însă am o mică reținere după discuția cu agentul ... (vezi toată discuția)
Apartament in garantie vera_o vera_o Buna ziua, as dori sa cumpar un apartament cu banii cash si as dori sa stiu cum sa ma feresc de fraude de tipul, cineva vinde un apartament care este in ... (vezi toată discuția)