avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament ipotecat de la cuplu in divorț
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament ipotecat de la cuplu in divorț

Buna ziua!

Am văzut un apartament nou pe un site de imobiliare. As dori sa-l cumpăr însă am o mică reținere după discuția cu agentul imobiliar.

El mi-a spus ca proprietarii, un cuplu aflat in divorț, vând apartamentul care a fost luat prin Prima Casa și au 2 ani de ipoteca. Iar problema care poate apărea ca la încheierea contractului de vânzare cumpărare, eu trebuie sa virez o parte din bani către banca ca sa ridice interdicția de înstrăinare , iar ulterior trebuie și ok-ul celor de la fondul de garantare.

1. Întrebarea mea: chiar dacă cuplu aflat in divorț, ambii se prezintă la notar, ar putea. Sa mă implice ulterior in procesul lor de divorț in partea ce tine de împărțirea bunurilor ?

In cazul in care eu transfer băncii suma necesară pt a stinge ipoteca, iar fondul național de garantare respinge solicitarea, eu mai pot sa-mi recuperez banii transferați băncii?

Mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:07, 13 Ianuarie 2020
1) nu

ei trebuie sa obtina acordul tutuor celor implicati, pt instrinare.
Apelati la un avocat ca sa verifice actele si sa va asiste pe parcursului procesului de cumparare.
De multe ori, agent se implica pana a vanzare, el ia comisionul si dvs ramaneti cu problema.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit 10%!!!!!! Anum trecut am cumparat o proprietate cu suma x. Ulterior am incheiat un contract de ipoteca cu garantie imobiliara pt suma y. Neputand plati imprumutul, i-am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca buna ziua , am gasit ... Ramopaca Ramopaca Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent. Proprietarul doreste sa faca o ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)