Buna ziua.Am actionat in instanta, pentru o creanta de 310.000 milioane o societate comerciala.Peste 2 luni expira termenul de prescriptie, adica cei 3 ani.Pe factura emisa de noi,avem semnatura si stampila societatii dar referitor la exigibilitate este mentionat:plata cu op, fara a avansa vreun termen.Am mentionat in actiune ca plata urma sa se faca la primirea marfii ,prin ordin de plata.Credeti ca e posibil sa-mi respinga actiunea pe motiv ca creanta nu e exigibila?Multumesc
hmmm.. ati facut ff multe greseli.. in primul rand ca nu ati respectat procedura prevazut de art. 720 indice 1 c. pr. civila..inca nu e tarziu.. contactati urgent un avpcat si nu va mai jucati dea justitia
Am omis sa specific,dar am actionat pe somatia de plata,respectiv O.G.5/2001.Din cate stiu in aceasta situatie nu este necesara procedura concilierii prealabile.
ma scuzati ca va deranjez si eu; dar am o intrebare :" Daca intru-n document de imprumut a unei sume de bani incheiat intre doua persoane fizice nu este trecuta data scadentei ( a restituiri) pot sa apelez la dispozitiile OG nr.5/2001 ?" multumesc
Caut o solutie
radamaria
ce solutie am, ca pers.fizica, sa recuperez de la o societate comerciala contravaloarea chiriei pe 5 luni, plus utilitatile care sar de 7500 lei ? Daca ii dau ... (vezi toată discuția)