avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diferenta dintre un contract de munca si cel de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diferenta dintre un contract de munca si cel de colaborare

buna ziua! as dori un rasp mai pe intelesul nostru la intrebarea daca sa accept sa ma angajez cu contract de colaborare!
am fost la un interviu si mi s-a propus acest tip de contract!
intrebarea este daca am aceleasi drepturi? in caz de o sarcina,in caz de un concediu,si daca vechimea merge in cartea de munca.

multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 11:19, 19 Martie 2010
contractul de colaborare specifica si faptul ca plata dvs se face prin comisioane sau aveti un salar fix?
In caz de sarcina e considerat venit. deci se ia in calcul.In rest, nu mai beneficiati de protectia legislatiei muncii aferenta cim...
Vechimea in munca reprezinta munca prestata in baza unui contract de munca. In cazul unui contract de colaborare, care se incheie in temeiul dispozitiilor Codului Civil nicio dispozitie a codului Muncii nu mai este aplicabila. Puteti sa incheiati singura un contract de asigurare cu Casa de Pensii daca doriti sa aveti stagiu de cotizare pentru pensie si cam atat. Referitor la calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire copil, aici se iau in calcul toate veniturile supuse impozitului pe venit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata individuala asigurari elenabad elenabad buna dimineata va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da ... (vezi toată discuția)
Pfa mnd mnd Buna ziua, In cazul in care un angajat demisioneaza si se transforma in pfa colaborand in continuare cu fostul angajator de pe aceeasi pozitie pe care a ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca sau contract de mandat? dezavantaje? sludovic sludovic Buna ziua, urmeaza sa-mi schimb locul de munca si noul angajator doreste sa incheie un contract de mandat in loc de contr. de munca. Ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)