avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Dupa ce s-a despartit de mama, tatal meu s-a recasatorit,in timpul acestei casatorii cumparand apartamentul in care locuiau.Sotia sa a decedat,s-a dezbatut succesiunea,mostenitorii ei au primit contrvaloarea in bani a partii care le revenea si apartamentul a ramas tatalui meu.Acesta s-a recasatorit.Ce drepturi are actuala sotie in cazul decesului tatalui meu si ce drept am eu la acest apartament?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:52, 19 Martie 2010
Actuala sotie nu are nici un drept deoarece, tatal dumneavoastra a dobandit proprietatea asupra apartamentului inaintea acestei casatorii.
Daca nu mai aveti si alti frati/surori, dumneavoastra sunteti unicul mostenitor.
Nu mai am frati,dar ma gandesc daca in aceasta situatie, n-ar putea el sa-i faca vreun act pe jumatate din apartament?sau chiar pe tot?Va multumesc
In cazul decesului tatalui dvs. veti veni la succesiune atat dvs. cat si sotia supravietuitoare.
Sa inteleg ca are sau nu drept de mostenire.Tatal meu este grav bolnav,are cancer,iar sotia lui isi face deja planuri
Colega mea are dreptate in ceea ce priveste dreptul actualei sotii a tatalui dumneavoastra de a venii la mostenire in cazul in care tatal dumneavoastra decedeaza. Cat priveste ultima dumneavoastra intrebare, vanzarea intre soti nu este posibila.

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)