avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungirea concediului de crestere copil pana la 3 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungirea concediului de crestere copil pana la 3 ani

Buna ziua,
Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt o mamica in concediu de crestere copil in acest moment, copilul meu implineste 2 ani pe data de 23 martie anul acesta dar deoarece este bolnav tr sa imi prelungesc concediul inca un an. Pt aceasta tr sa mergem la comisie pe data de 24 martie. Din momentul in care imi expira concediul de crestere copil si pana la inreg documentelor pentru noul concediu (primirea certificatului de handicap de la comisie si depunerea lui unde trebuie) vor mai trece cateva zile, pentru acestea eu as putea lua un concediu de inrijire copil? Daca da cam pentru cate zile? (caci m am tot ineresat peste tot si nu ma poate lamuri nimeni)#-o (mi s a sugerat de pe 22 pana pe 26)
Mentionez ca firma unde am lucrat ar vrea sa scape de mine incercand doamna sefa sa ma transfere pe o alta societate pe care o detine dansa, chiar inainte de a termina cei doi ani de concediu adica pe 22 martie,X-(, ceea ce implica demisia mea cu acordul partilor si zice ea , angajarea pe cealalta firma ,credeti ca ma va afecta cu ceva la noul concediu? Adica tr sa am continuitate de la un concediu la altul ?
Sper sa ma puteti ajuta din tot sufletul mai ales ca timpul e scurt.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:05, 19 Martie 2010
Buna ziua!

Daca vrea sa va transfere, iar dvs sa fiti sigura de transfer, cereti sa semnati mai intai contractul de munca si apoi cererea de incetare. La firma depuneti o cerere prin care solicitati prelungirea concediului de crestere a copilului. Din pacate nu stiu sa va spun cu ce data se va face recomandarea de prelungire a concediului. daca se face cu 24 sunteti acoperita, daca nu, aveti nevoie de ceva care sa va acopere perioada pana primiti decizia. retineti faptul ca incepand cu 24 dumneavoastra trebuie sa incetati suspendarea contractului si sa incepeti lucrul.
1. Daca se face prelungirea cu un an a CCC atunci aceasta se va face in continuarea CCC de 2 ani, fara pauza.
2. Cu documentul de la comisie va duceti si il depuneti la dosarul initial de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea concediului pentru cresterea copilului monasc monasc Buna ziua, vreau sa va prezint urmatorul caz si rog sa mi se prezinte solutii sau sa mi se spuna cui s-ar putea adresa persoana in cauza pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil Ilonamax Ilonamax Se poate prelungi concediul de crestere al copilului daca firma la care am lucrat a fost dizolvata voluntar si lichidata simultan? (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)