avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantiile gestionarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantiile gestionarului

SItuatia mea este asa : am lucrat la o firma in domeniul vanzarilor pana in ianuarie. Firma a intrat in faliment si s-a numit un lichidator juridic printr-o hotarare judecatoreasca.Cand s-a inchis magazinul, s-a facut inventarul,iar marfa a fost trimisa la depozit.Inventarul a fost trimis la birou si noi am intrat in preaviz. Preavizul s-a terminat acum 1 luna. In tot acest timp am primit raspuns telefonic, ca inventarul este ok si nu sunt lipsuri.
Fiind gestionari ni s-a oprit o garantie de 1/10 din salariu conform legii.Garantie care am inteles ca trebuia sa intre in posesia noastra in maxim 10 zile de la incetarea activitatii cu firma respectiva, ceea ce nu s-a intamplat. Cand am sunat lichidatorul juridic a zis ca se mai gandeste daca ne da garantiile pentru ca sunt lipsuri...lipsuri care pana acum nu au fost. Intrebarea mea este : mai poata sa ne scoata lipsa dupa 1 luna dupa ce ne-am incetat activitatea respectiva, pretinzand ca sunt pagube, sau aceast demers trebuia facut cat timp eram in preaviz? Mentionez ca inventarul nu s-a facut deloc normal,adica noi am trimis marfa la dep,insa nu a fost nimeni de la noi sa le numere si acolo cu ei, deci vina este in ambele parti...nici noi nu putem demonstra ca au fost atatea,nici ei ca au fost mai putine,pentru ca nu s-a procedat corect. Puteti sa imi spuneti cine o sa aiba castig de cauza daca se ajunge in instanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 14:17, 22 Martie 2010
In mod normal, daca solicitati in scris restituirea sumei si aratati temeiul legal in baza caruia faceti solicitarea, ar trebui sa primiti raspuns....
lau09 a scris:

PS: nu vreau sa fiu indiscret, dar imi puteti spune va rog ce statut judiciar aveti dra/dna utilizator ynocentta. Multumesc


Intrebarea dvs nu este atat de clara sub raport judiciar,iar informatii de genul celor solicitate de dvs ,sunt interzise prin regulament
ynocentta a scris:
Intrebarea dvs nu este atat de clara sub raport judiciar,iar informatii de genul celor solicitate de dvs ,sunt interzise prin regulament

Atunci o sa va rog sa lasati persoanele care au un profil de avocat sau consultant juridic sa isi dea cu parerea, consider ca raspunsurile dumneavoastra pot fi eronate si pot sa ma induca in eroare. Va multumesc pt implicarea de pana acum!

Dna Daniela Sandu puteti sa imi raspundeti la intrebarile adresate mai inainte cu privire la depasirea termenului legal de 10 zile in care trebuia restituita garantia daca nu se constatau pagube. Trebuia sau nu in acel termen ca lichidatorul judiciar sa dispuna de mijloacele specifice pentru a imputa garantia sau o poate face si ulterior acestei perioade. Repet, inventarierea stocului se putea face intr-o zi maxim doua deci nu se pune problema timpului in aceasta perioada de 10 zile!
Pentru doamna/domnul lau09:
1. Raspunsul la intrebarea d-vs de mai sus: in opinia mea nu aveti cum sa fortati lichidatorul (nici in privinta acestui termen si nici pentru eliberarea cat mai repede a banilor) decat presand prin cereri scrise.
2. Ma retrag din aceasta discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare lipsuri gestiune user_001 user_001 Povestea mea incepe in felul urmator. Am lucrat la o firma de unde am fost disponibilizat in vara anului trecut in baza restructurarilor interne (punctul ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)
Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)