avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrarea vanzarilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrarea vanzarilor

Sunt incepatoare in activitate si nu stiu exact cum sa procedez in urmatoarea situatie: am incasari din aerobic si produse alimentare pe acelasi raport Z de casa ,si nu imi scoate evidentiat pe cele 2 categorii de venituri . Nu stiu cat s-a incasat din total pe una si cat pe alta pentru ca trebuie sa le contabilizez pe 2 conturi diferite veniturile, ca sa pot sa scad marfa din gestiune. Cum ar trebui sa fac in aceasta situatie ? Va rog sa ma ajutati . Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 10:44, 21 Martie 2010
Luati legatura cu firma de la care ati achizitionat casa de marcat. Reprezentantii acesteia va vor rezolva problema.
Multumesc mult.As dori sa va mai intreb ce documente trebuie sa mai completez pentru a evidentia cele 2 venituri. Multumesc
De pe casa de marcat, se poate lista raportul plu (lista de produse batute pe casa) - de obicei se listeaza odata cu raportul Z. Atentie! se listeaza o singura data si se goleste memoria (nu trebuie sa pierderi raportul). Produsele sau serviciile au fost batute pe casa pe un anumit cod. Veti putea afla astfel care este valoarea serviciilor si puteti face notele contabile corect.
Spuneti-le celor care fac servisul la casa de marcat sa va faca doua sectoare/departamente distincte pentru cele doua activitati: comert si prestari de servicii.
trebuie completat si raportul zilnic de gestiune ?!?!?! banuiesc .

Alte discuții în legătură

Nota contabila bon fiscal gresit vidiva vidiva buna ziua , ce inregistrari contabile se fac in cazul unui bon fiscal gresit? am facut procesul verbal , decizia , copie bon gresit si nu stiu ce articole ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal eronat maria2010 maria2010 Buna seara, ce trebuie sa fac daca din greseala am batut un bon cu o suma mai mare in casa de marcat si am dat bonul respectiv clientului? Va multumesc (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mic sau mai mare ana & maria ana & maria 1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul, din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi ... (vezi toată discuția)