Buna seara, ce trebuie sa fac daca din greseala am batut un bon cu o suma mai mare in casa de marcat si am dat bonul respectiv clientului? Va multumesc
scoateti raportul zilei din casa de marcat , si scadeti diferenta marcata gresit , intocmiti un proces verbal cu suma totala a raportului zilnic din care scadeti suma gresita a bonului astfel incat sa ramana totalul real , chiar daca a-ti dat bonul clientului casa de marcat mai poate scoate produsele care au fost marcate gresit , atasati raportul la proces verbal , in procesul verbal scrieti suma corecta si cea eronata, apoi semnat si stampilat procesul verbal si raportul zilei se duce la Directia de finante si se inregistreaza acolo, la compartimentul sefului de serviciu care se ocupa cu casa de marcat, asa aveti justificare in caz de control
multumesc frumos pentru raspuns, dar finantele nu pot interpreta faptul ca daca nu mai am bonul emis initial ca ar fi putut fi dat si decontat in contabilitatea unei alte societati?
nu, pentru ca pe banda de la casa de marcat se regaseste , bonul emis cu produsele si suma batuta gresit si va corespunde cu suma gresita declarata , totul e justificabil , trebuie sa pastrati si benzile casei de marcat , celelate sunt bonuri emise clientilor care nu au cum sa fie pastrate !in caz de control se poate cauta suma pe rolele de benzi de la casa de marcat
buna ziua ,
ce inregistrari contabile se fac in cazul unui bon fiscal gresit?
am facut procesul verbal , decizia , copie bon gresit si nu stiu ce articole contabile trebuie facute . s-au marcat in loc de 3 produse , 300 . am inteles ca nu se mai duce dosarul la finante , dar in contabilitate -incasarea (eu am pastrat si formula cu monetar atasat raportului Z) o fac pentru suma corecta si in raportul de gestiune zilnic scad monetarul cu suma corecta . ramane doar in memoria casei de marcat o suma reprezentand diferenta in plus ,care se poate justifica la un eventual control . va rog sa-mi confirmati daca modul meu de interpretare este corect sau nu . va multumesc , vidiva