avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creante

Buna ziua,
Am avut o colaborare (ca Intreprindere Individuala) cu o firma, care a intrat in procedura de insolventa avand catre mine o datorie. Pentru ca datoria respectiva sa fie introdusa in masa credala trebuie, ca suma sa depaseasca un cuantum minim?
Cum se interpreteaza Legea 85/2006 " valoare-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea creditorului. Acesta este de 10.000 lei (RON), iar pentru salariaţi, de 6 salarii medii pe economie;"
In intelesul acestui paragraf daca datoria catre mine nu atinge 10000 ROn atunci insemna ca nici nu pot sa recuperez vreodata creanta?
Petru ca creanta sa fie introdusa in masa credala trebuie ca cererea de solicitare sa fie insotita de dovada achitarii taxei judiciare 120RON?
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:58, 20 Martie 2010
1. Va puteti inscrie la masa credala indifirent de valoarea creantei pe care o aveti de recuperat, cu mentiunea ca cererea de admitere a creantei trebuie depusa in interiorul termenului stabilit de catre instanta.
2. Da, trebuie sa faceti dovada achitarii taxei judiciare de timbru de 120 Lei si a timbrului judiciar de 3 Lei. Aceasta dovada o faceti cu chitanta de plata in original.
3. Cererea impreuna cu documentele anexa trebuie depusa in trei exemplare.

trebuie sa faceti dovada achitarii taxei judiciare de timbru de 120 Lei si a timbrului judiciar de 3 Lei.

timbru judiciar de 0.30 lei
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de inscriere a creantei in tabelul preliminar diaana diaana Buna ziua Am o mare rugaminte Unul dintre clientii nostri datornici a intrat in insolventa. Firma de insolventa ne-a trimis o notificare prin care ne putem ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru brendissima brendissima Taxa judiciara de timbru de 120 lei poatee fi recuperata odata cu creanta inscrisa in tabelul creantelor?Cu alte cuvinte, prin cererea de admitere a creantei ... (vezi toată discuția)