avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA TIMP PARTIAL - URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA TIMP PARTIAL - URGENT

va rog sa imi comunicati ce parere aveti voi despre numarul de zile de concediu de odihna? care ar trebui sa fie acesta? 21 sau 11?

multumesc
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 12:17, 25 Ianuarie 2007
Daca e CIM pe durata nedeterminata, 21 zile conf. CCM unic la nivel national:P
X-(:(( Cine a zis 11?
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

X-(:(( Cine a zis 11?
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

Se aplica CCM unic la nivel national, respectiv 21 zile:))

va rog sa imi comunicati ce parere aveti voi despre numarul de zile de concediu de odihna? care ar trebui sa fie acesta? 21 sau 11?

multumesc

21 :)
si eu am crezut initial la fel ca tine...
salariatii nou-angajati, pt. primul an de activitate inscris in cartea de munca, au dreptul la minimum 20 de zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru salariati cu timp de munca partial kyoko kyoko Buna ziua! Un salariat cu timp de munca partial( jumatate de norma) la cate zile de concediu are dreptul? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Andreescu Nicoleta Andreescu Nicoleta Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - timp partial de munca manx manx Buna seara! Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta...Am intrebat diferite persoane si am primit raspunsuri diferite, evident! Pentru un contract cu timp ... (vezi toată discuția)