avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen comunicare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen comunicare

in data de 22 febr. an curent am avut un termen intru-un proces unde s-a solutionat cu respingere pt. suspendare executare . care este termenul limita pt.primirea acestei comunicari deoarece pina in aceasta data nu am primit nimic deoarece imi fac griji ca-mi trece termenul pt. drept de recurs . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:02, 20 Martie 2010
Termenul de primire al comunicarii este conditionat de perioada faptica in care instanta urmeaza sa dispuna motivarea respingerii cererii
Urmeaza ca in comunicare ,instanta sa precizeze concret termenul in care aveti drept de atacare a solutiei
Motivarea hotararii se face in termen de cel mult 30 zile de la pronuntare-art. 264 din Codul de procedura civila. In materie penala redactarea hotararii se face in 20 de zile de la pronuntare. Dupa acest termene urmaresti sa primesti comunicarea hotararii.
Sunt cazuri cand , in civil , s-au depasit aceste termene.Nu te framanta cu pierderea termenului de recurs pentru ca el curge de la comunicarea hotararii.
In materie penala( apelul sau recursul se declara in termen de 10 zile de la pronuntare daca ai fost prezent sau de la comunicare cand nu ai fost prezent).
Bafta!
Pentru mai multa siguranta, poti sa declari deja recurs in doua-trei randuri, cu mentiunea ca vei dezvolta ulterior motivele de recurs, dupa comunicarea motivelor in drept si-n fapt a hotararii.
Asa nu mai ai cum sa pierzi termenul.
Si inca ceva important: ai platit cautiunea? Suspendarea la executare se solicita in cadrul unei contestatii la executare. Contestatia se taxeaza cu o cautiune, care trebuie depusa pana la primul termen in cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 500 lei pentru cererile neevaluabile in bani.(art. 400-403 C.pr. civ)
Termenul de recurs curge de la comunicare. Termenul prevazut de lege pentru redactarea hotararii este de 30 de zile, dar in cele mai multe cazuri acest termen nu este respectat datorita volumului mare de cauze cu care este investita instanta.
Dupa expirarea celor 30 de zile de la pronuntare, mergeti la arhiva si interesati-va de redactarea hotararii.
Puteti de asemenea, sa declarati recurs si acum la instanta care a pronuntat hotararea, mentionand in cererea de declarare a cererii de recurs ca il veti motiva dupa ce vi se va comunica hotararea atacata. Asa, cu siguranta, nu veti pierde termenul. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare apel inainte de comunicarea hotararii ContSters148939 ContSters148939 Am inteles ca pot declara apel improtriva incheierii sedintei din data X, intr-un dosar pentru stabilirea programului de vizitare a unui copil, precizand ca ... (vezi toată discuția)
Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
In cazul unui litigiu de munca in cererea de recurs trebuie mentionat ca se solicita suspendarea executarii? ludeea ludeea Buna ziua, In cazul unui recurs in dreptul muncii , in cererea de recurs va trebui facuta mentiunea ca se soliciota si suspendarea executarii hotararii ? Daca ... (vezi toată discuția)