buni2007 a scris:
4 mp din subsol vecin au apartinut proprietatii pe care eu am cumparat-o in anul 2003,(in primul act de v/c din anul 1940,prima data cand a fost vandut imobilul ,in acest act de v/c , se specifica dreptul de folosinta perpetua pentru instalatiile sanitare,precum si o servitute de terecere ,locuinta fiind la loc infundat) ulterior proprietatea s-a transmis ,fara a se mai specifica servitutile.in anul 1999,vecinul ,cere in instanta intreaga suprafata din subsol,motivand ca subsolul este sub proprietatea lui,proprietarul de la care am cumparat a fost in imposibilitatea de a se prezenta la proces(boala),in acest fel el pierde partea din subsol.cand am cumparat proprietatea subsolul nu-i mai apartinea fostului proprietar.acum m-a dat in judecata sa ma oblige sa scot instalatia din subsolul care nu mai apartine proprietatii mele de 10 ani.
Am inteles acum. Chestiunea e mai delicata insa din cele ce stiu pana in clipa de fata cred ca se poate opune uzucapiunea in ceea ce priveste servitutea daca instalatia este usor de observat, adica daca nu este ascunsa astfel incat sa nu poata fi observata. Consultati un coleg la care sa mergeti cu toate actele pe care le aveti, inclusiv vechea hotarare.