avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare sau ce as putea sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare sau ce as putea sa fac?

am cumparat un imobil in urma cu 10 ani care detinea si o jumatate de subsol aflat sub proprietatea vecina.subsolul figureaza in actele de proprietate de la prima vanzare,1940,pana la cadastrul facut pe numele fostului proprietar.de la prima vanzare,mai exista un contract de vanzare cumparare si doua certificate de mostenitor.la cumparare am facut intai antecontract cu descrierea sumara a proprietatii,dupa antecontract prin notariats-a efectuat cadastrul in care figureza beci sub casa,fara alte specificatii si dupa vre-o 2 luni am semnat actele de VC.acest subsol nu figureaza pe actul de VC pentru ca vecinul.care avea locuinta cumparata conform legii 112/95 a deschis proces pentru revendicare subsol pe motiv ca e sub casa lui,in perioada cand vechiul proprietar era grav bolnav iar fica acestuia(mostenitoarea)nu s-a putut ocupa de proces.in acest fel a piedut jumatatea de subsol si atunci cand am cumparat imobilul nu s-a mai putut trece in contractul de vanzare cumparare.cum as putea face sa revendic jumatatea acesta de subsol pentru ca acolo este si a fost dintotdeauna instalatia de apa si canalizare iar vecinul abuzeaza si-mi opreste apa,m-a dat in judecata sa-mi scot instalatia de acolo.va multumesc
Cel mai recent răspuns: vera58 , utilizator 20:08, 7 Februarie 2010
Nu stiu daca am inteles bine situatia dvs. dar consider ca nu puteti solicita instantei revendicarea acestui subsol atata timp cat acesta nu a fost in proprietatea Dvs.
Daca cumparati proprietatea si era inclus si subsolul atunci aveati posibilitatea formularii unei actiuni in revendicare si evacuare. In situatia data nu aveti decat posibilitatea, pentru binele si linistea dvs. sa va faceti separat instalatia de apa si canalizare. In situatia in care nu se poate datorita configuratiei cladirii sau altor impedimente care impiedica acest lucru...puteti sa-l actionati in instanta pe vecin pentru tulburarea folosirii normale a locuintei. Presupun ca atat instalatia electrica, canal si apa sunt instalatii comune.
Oprindu-va apa acesta savarseste un abuz de drept.
Intrebare: Dvs. aveti contract individual cu cei care distribuie apa?
Daca raspunsul este afirmativ puteti solicita firmei modificarea traseului instalatiei pentru a nu mai avea posibilitatea celalalt sa va opreasca apa....
Se gasesc diverse solutii..., de la caz la caz...
Cel ce v-a vandut ar trebui sa deschida procesul.
Dvs. nu aveti ce revendica deoarece nu sunteti proprietar acolo.
Incercati sa mergeti la un avocat cu toate actele si poate se gaseste o solutie juridica desi va fi foarte greu.

avocat Claudiu Lascoschi
Din cate am inteles in cadastrul dumneavoastra fugureaza si beciul insa fara nici o descriere. In masura in care vanzarea-cumpararea s-a facut in baza cadastrului dumneavoastra ati achizitionat si acest subsol (respectiv partea care a revenit celui de la care ati cumparat).

In aceasta situatie, dumneavoastra puteti face actiune in revendicarea subsolului prevalnadu-va si de actele fostului proprietar si de hotararea prin care acestuia ii revenea jumatate de subsol.

Trebuie de vazut dupa cum hotarare este anterioara sau ulterioara contractului dumneavoastra, daca este anterioara si obiectil este asa cum vi l-am indicat puteti face actiune in revendicare, daca este ulterioara, numai fostul propritar poate revendica subsolul si in ipoteza castigarii sa vi-l vanda separat.

Adresati-va unui avocat cu toate actele, este cel mai sigur.
Subsolul figureaza la prima vanzare, dar nu s-a transmis proprietatea cu privire la acesta.
Prin urmare, nu aveti calitatea de proprietar.

avocat Claudiu Lascoschi
actul de VC s-a facut in baza cadastrului,hotararea este anterioara semnari actului,acesta a fost motivul pentru care subsolul nu figureaza in act.nu inteleg cum cineva care abia cumparase pe legea 112, nu a fost chirias multi ani inainte in casa, a putut castiga ceva ce nu i-a apartinut nici-odata,practic, mie mi se pare ca o expropriere .si ceva ce arata caracterul vecinului,cand afla ca este bolnav incurabil,fostul proprietar)profita si intenteaza proces,mi se pare mai mult decat josnic.si pentru ca are un precedent intr-un castig asupra a ceva ce nu avea nici un drept ,continua ofensiva si impotriva mea .ceea ce am invatat in viata este ca sunt oameni care nu au scrupule si nici constiinta atunci cand vor sa atinga un anumit scop.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? buni2007 buni2007 buna ziua.daca instalatia de apa si canalizare trece prin subsolul vecin,aceasta instalatie fiind facuta acum 40 de ani,dar atunci aveam titlu pentru subsol pe ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren IancuV IancuV Am cumparat o casa cu terenul aferent,insa ulterior am depistat facand masuratori cu metru al curtii mele am stabilit ca eu am mai putin teren in realitate ... (vezi toată discuția)
Proprietari sau nu? miha29ela miha29ela Locuim intr-o curte comuna, fosta casa nationalizata. Motivul discordiei intre mine si vecini este un beci, aflat atat sub partea mea de apartament cat si a ... (vezi toată discuția)