avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren

Am cumparat o casa cu terenul aferent,insa ulterior am depistat facand masuratori cu metru al curtii mele am stabilit ca eu am mai putin teren in realitate decit in actul de proprietate al fostilor mei proprietari,mai precis o hotarire judecatoreasca privind esirea din indiviziune cu vecinul act de baza al fostilor mei proprietari,cit si al meu impreuna cu contractul de vanzare cumparare.Am discutat cu vecinii si le-am spus ca au gardul construit pe terenul meu,acestia mi-au spus ca asa ai cumparat,intrebarea este daca mai pot sa recuperez suprafata de teren care cred eu ca imi apartine intrucit am cumparat intreaga proprietate a fostilor proprietari care este trecuta in hot.judecatoreasca si respectiv in actul meu de proprietate.Mai precizez ca fosta proprietara a facut schita cadastrala conform actualei situatii de la fata locului,insa nu corespunde cu suprafata de teren din hotarire,in realitate este mai putin decat in hotararea de esire din indiviziune.Daca asi actiona in judecata privind granituirea am vre-o sansa.
Cel mai recent răspuns: IancuV , utilizator 08:09, 2 Mai 2014
Se poate formula o actiune,granituire si revendicare pt a avea totusi info complete inainte de demararea unui eventual proces solicitati ca un topograf sa masoare exact suprafata dvs de teren si eventual a vecinului(daca este de acord).Sunt posibile si erori facute cu ocazia realizarii cadastrului.
Da aveti dreptate domnul avocat privind erori cadastarale dar in acea zona este calea mea de acces spre locuinta si in acte scrie latimea de 2.20m/12.00lungime iar in realitate am numai 2,00m latime,gardurile celor doi sunt in totalitate construiute de ei pe terenul meu.Pe mine ma intereseaza daca cele doua garduri au fost constrite inainte de a cumpara eu,acum eu am dreptul sa revendic acest teren.Va multumesc.
Poate par absurd pentru suprafata de 20 cm care i-au luat vecinii mei dar asa cum am aratat mai sus calea de acces catre locuinta mea are doar 2.20m cale de acces ce a fost data de instanta fostilor mei proprietari,insa acestia daca nu au avut niciodata autoturism nu ia deranjat cei 20 cm care au fost luati de vecinii mei,insa eu avind autoturism ma intereseaza .Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,daca exista vreun termen de recuperare a unei anumite suprafete de teren luata fara acordul vecinului si daca eu asi mai putea revendica terenul care s-a luat pe timpul fostilor mei proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai ingust in latime decat in acte ellaene ellaene Buna ziua.As dori sa lamuresc o problema ce am constatat-o la cateva luni dupa ce am cumparat o casa.Respectiv,desi in contract si in schita apare latimea de ... (vezi toată discuția)
Granituire? Nelamuritul Nelamuritul Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am achiziționat o casă prin contract de vânzare-cumpărare, ... DianaD456 DianaD456 Bună seara! Am achiziționat o casă prin contract de vânzare-cumpărare, însă după achiziționare am constatat că, din măsurători, suprafața de teren ... (vezi toată discuția)