avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Am achiziționat o casă prin contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Am achiziționat o casă prin contract de vânzare-cumpărare, ...

Bună seara! Am achiziționat o casă prin contract de vânzare-cumpărare, însă după achiziționare am constatat că, din măsurători, suprafața de teren aferentă este mai mică decât cea prevăzută în extrasul de carte funciară. Din ce am înțeles din discuții cu vecinii, cel mai probabil ei au intrat cu gardurile pe terenul meu (adică al fostului proprietar la momentul respectiv). Ce este de făcut pentru a redobândi suprafața de teren? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 12:14, 4 Noiembrie 2023
Trebuie să introduceți o acțiune în grănițuire la instanța judecătorească, judecându-vă cu vecinii.
Încercați prima data sa rezolvati amiabil cu vecinii problema. Personal sau prin intermediul unui avocat sau mediator. Puteți sa luați legătura și cu un topograf, sa facă măsurători sa vadă unde este problema, printr-un raport de expertiza extrajudiciara.
Dacă nu se ajunge la un acord, atunci rămâne doar varianta instanței de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul ma acuza pe nedrept ca i-am luat din teren iar primaria ii da dreptate! popa_sorin popa_sorin buna ziua,va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot da vreo idee sau vreun sfat! este vorba de casa mea parinteasca ,avem un vecin care ne acuza ca ... (vezi toată discuția)
Granituire? Nelamuritul Nelamuritul Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am ... (vezi toată discuția)
Lipsa teren- cum il recuperam? szimisz szimisz Buna ziua, am cumparat impreuna cu sotul meu un imobil cu un teren 2100mp,in urma cu 12 ani, am reusit sa construim o casa si ne am mutat anul ... (vezi toată discuția)