avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare sau ce as putea sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare sau ce as putea sa fac?

am cumparat un imobil in urma cu 10 ani care detinea si o jumatate de subsol aflat sub proprietatea vecina.subsolul figureaza in actele de proprietate de la prima vanzare,1940,pana la cadastrul facut pe numele fostului proprietar.de la prima vanzare,mai exista un contract de vanzare cumparare si doua certificate de mostenitor.la cumparare am facut intai antecontract cu descrierea sumara a proprietatii,dupa antecontract prin notariats-a efectuat cadastrul in care figureza beci sub casa,fara alte specificatii si dupa vre-o 2 luni am semnat actele de VC.acest subsol nu figureaza pe actul de VC pentru ca vecinul.care avea locuinta cumparata conform legii 112/95 a deschis proces pentru revendicare subsol pe motiv ca e sub casa lui,in perioada cand vechiul proprietar era grav bolnav iar fica acestuia(mostenitoarea)nu s-a putut ocupa de proces.in acest fel a piedut jumatatea de subsol si atunci cand am cumparat imobilul nu s-a mai putut trece in contractul de vanzare cumparare.cum as putea face sa revendic jumatatea acesta de subsol pentru ca acolo este si a fost dintotdeauna instalatia de apa si canalizare iar vecinul abuzeaza si-mi opreste apa,m-a dat in judecata sa-mi scot instalatia de acolo.va multumesc
Cel mai recent răspuns: vera58 , utilizator 20:08, 7 Februarie 2010
de cand a zidit intrarea au trecut multi ani,eu nu am intreprins nimic pentru ca am vrut sa evit conflictele,insa abuzeaza in continuare si se impune cu forta ceea ce ma revolta,mai ales atunci cand il jigneste si-l umileste pe fiul meu,ma revolta faptul ca justitia,prin precedentul creat ,nemeritat si injust, a incurajat un monstru uman.nu se poate numi altfel ,dupa parerea mea, cineva care ,prin minciuna,violenta si hartuire vrea sa obtina drepturi nelegitime.voi urma sfatul dumneavoastra,si voi incerca sa gasesc si un avocat care sa se implice cu adevarat,si sa ma pot descurca si cu costurile care sunt destul de mari,totusi cred ca ar fi unica modalitate de a fi pus in banca lui si responsabilizat,acum are impresia ca totul i se cuvine lui,ca are numai drepturi iar responsabilitatile sunt doar pentru altii,poate ar putea sa invete sa respecte si proprietatile vecinilor,de fapt in public este foarte responsabil si constiincios si cu bun simt,asta doar pentru imagine,prefacatoria si actoria sunt talente practicate intens.va multumesc,si sa aveti noroc si sanatate in viata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? buni2007 buni2007 buna ziua.daca instalatia de apa si canalizare trece prin subsolul vecin,aceasta instalatie fiind facuta acum 40 de ani,dar atunci aveam titlu pentru subsol pe ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren IancuV IancuV Am cumparat o casa cu terenul aferent,insa ulterior am depistat facand masuratori cu metru al curtii mele am stabilit ca eu am mai putin teren in realitate ... (vezi toată discuția)
Proprietari sau nu? miha29ela miha29ela Locuim intr-o curte comuna, fosta casa nationalizata. Motivul discordiei intre mine si vecini este un beci, aflat atat sub partea mea de apartament cat si a ... (vezi toată discuția)