Domnule avocat, va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Prima intrebare: Pe actul notarial facut in urma dezbaterii succesiunii trebuie mentionat ca succesiunea s-a dezbatut conform vointei testamentare a sotului meu decedat, implicit trebuie mentionat ca acest act a fost intocmit conform testamentului incheiat la data,luna, anul (datele de inregistrare care-s scrise pe acest testament incheiat de sotul meu atunci cand era inca in viata)? Va informez ca eu am acest testament facut de sotul meu, in care exista specificatia expresa "imi lasa bunurile mobile si imobile sotiei mele Marcu Elena”, dar mentionez ca in acest testament nu a specificat expres ca-mi lasa casa + terenul situate in comuna Urechesti, judetul Vrancea (pe numele nostru Marcu Elena si Marcu Stavar este casa si terenul aferent in care am locuit amandoi si inca acum eu locuiesc acolo). A doua intrebare: Specificatia expresa "imi lasa bunurile mobile si imobile" din testament , este corecta pentru a putea mosteni aceasta casa + terenul situate in comuna Urechesti, judetul Vrancea? Precizez ca nu sunt recasatorita, eu nu am copii, sotul decedat nu avut copii. Mai precizez ca este inca in viata o sora si un frate al sotului meu decedat, de asemenea mai sunt in viata doua nepoate ale sotului meu decedat. A treia intrebare: Sora, fratele, nepoatele sotului meu decedat mai au dreptul la succesiune, lunand in considerare testamentul , in care exista specificatia expresa "imi lasa bunurile mobile si imobile sotiei mele Marcu Elena” ?
1. V-am schimbat titlul mesajului. Titlul trebuie sa fie rezumativ. Nu putem pune toata povestea in titlu.
2. Nu scrieti mesaje consecutive. Daca aveti ceva de adaugat in mesajul initial, inainte de a se fi formulat un raspuns, atunci folositi butonul editeaza.
3. Va adresati unui anume domn avocat? Ca sa stiu daca ma abtin, eu fiind o ...doamna. :) Aici raspunde cine poate/cine are timp/cine are ...chef. Discutiile cu un anume domn, doamna se poarta in particular.
4. Ce fel de testament e? Autentificat de notar? Ori e scris, datat si semnat de mana sotului (testament olograf). Expresia "imi lasa ...sotiei mele" e cam anapoda... Sugereaza mai degraba faptul ca cel ce ar fi trebuit sa scrie testamentul ...cam scria dupa dictare.
1. Expresis verbis , testamentul lasat de sotul dvs este un legat universal , deci va lasa toate bunurile mobile si imobile , inclusiv acea casa cu teren.
2. Celelalte rude in viata nu au nici un drept nefiind mostenitori rezervatari!
Am considerat ca intrebarile dvs 1 si 2 se refereau la acelasi subiect deci le-am comprimat si am renumerotat intrebarile.
Succes!B-)
Testamentul este autentificat de notar. Imi cer scuze pentru neplaceri, n-au fost intentionat. Mentionez ca acel testament este chiar cum v-am relatat, de aceea am apelat la ajutorul dumneavoastra. Multumesc.