este normal ca un jurist sa faca ce spune contabilul (in sensul ca juristul modifica clauze din contract doar pentru ca asa spune contabilul)? nu vorbesc de clauzele in care se specifica modalitati si termene de plata (si chiar si aici din punctul meu de vedere tot treaba juristului este), ma refer la clauze gen rezilierea contractului, modalitatea de prelungire a contractului..... intreb pentru ca o oarecare colaborare este normal sa fie intre cei doi, insa daca juristul trece in contract tot ceea ce-i spune contabilul, de ce as mai pastra juristul?!
Nu este normal.
Fiecare meserie are regulile ei, astfel ca fiecare persoana trebuie sa-si cunoasca atributiile pe care are conform fisei de post, astfel ca cele doua persoane sa se completeze si nu sa se suprapuna.
Juristul trebuie sa redacteze contractul d.p.d.v. juridic, tinand insa seama de modalitatile si termenele de plata stabilite de catre compartimentul contabilitate, informatii care ii sunt necesare pentru inserarea acestora clauze in contract.
Daca un contabil face pe juristul, iar juristul face pe "croitorul", atunci lucrurile nu merg bine pentru firma.
Pentru ca romanul se crede atoatestiutor, croitor, jurist, contabil, vanzator, gestionar etc. in acelasi timp, de aceea multe lucruri merg aiurea. ;)
Este normal in urmatoarele conditii: juristul este proaspat absolvent, fara experienta, iar contabilul o vulpe batrana, uns cu toate alifiile, in care juristul are incredere naiva.
Rezolvare: schimbati juristul, chiar daca va este ruda!!!
multumesc pentru ca mi-ai confirmat faptul ca ceva nu este in regula cu juristul meu. m-a deranjat un pic si atunci cand am incheiat un contract de novatie cu un client vechi, iar contabilul i-a spus juristului ca nu este normal sa specific in dreptul motivelor pentru care inchei contractul de novatie ca firma cu care am contract vrea sa isi suspende activitatea. daca pe mine nu ma deranjeaza, juristul spune ca e ok, vine contabilul si spune ca nu este ok si ca asta nu e un motiv suficient de bun ca sa inchei un contract de novatie. iar spre surprinderea mea, juristul a inceput sa-i dea dreptate. am inceput sa imi ridic semne de intrebare in privinta juristului. pentru o clauza din contract risc sa-mi stric relatia cu un client vechi si nu e ok
:D =D> nu sunt chiar atat de naiv incat sa angajez o ruda proaspat iesita de pe bancile facultatii pe un post in care am nevoie de o persoana cu experienta. sunt foarte aglomerat din cauza intalnirilor cu potentiali clienti si cred ca la mijloc este o intelegere tacita intre contabil si jurist.....
primul lucru pe care il voi face este sa aduc un jurist si un expert contabil de la o alta firma unde sunt actionar sa se uite un pic peste hartogaraie