avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este obligatoriu un contract de prestari servicii?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este obligatoriu un contract de prestari servicii?

Buna ziua.
De ceva 4 luni mi-am deschis un SRL - prestari servicii. Colaborez constant cu 3 alte firme. E obligatoriu sa avem contract de prestari servicii intre noi? Si daca da, trebuie inregistrat la anaf?
Mie mi-a zis contabila ca un contract e necesar in cazul in care exista neintelegeri si se ajunge la judecata...
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel2021 , utilizator 11:11, 29 Iunie 2021
Buna ziua, nu stiu ce intelegeti exact prin colaborare, dar daca prestati servicii sau alte firme presteaza servicii pentru firma dumneavoastra trebuie sa incheiati contract de prestari servicii. Contractul va servi si la emiterea facturilor, in care trebuie mentionat nr. contractului pe baza caruia se emite factura, si bineinteles in cazul neintelegerilor, clauzele contractuale vor ajuta la rezolvarea acestora. Prestarea de servicii intre profesionisti fara a avea la baza un contract de prestari servicii nu este tocmai legala.
Prin colaborare voiam sa spun ceva recurent. Daca intr-o luna o sa am 100 de clienti diferiti(persoane juridice pentru care prestez servicii), eu trebuie sa inchei contract cu fiecare dintre ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii de consultanta in constructii rafipafy rafipafy Buna ziua, Este neaparat nevoie de un contract de colaborare pentru plata unei facturi de prestari servicii de consultanta in constructii? (vezi toată discuția)
Plata ultima factura Octav21 Octav21 Buna ziua.detin un pfi prin care prestez servicii unui srl.in curand o sa termin colaborarea cu acel srl si vreau sa stiu daca nu o sa imi plateasca ultima ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii georgianan georgianan din ceea ce stiu eu e ca atunci cand tai factura cu prestari servicii...trebuie sa ai si un contract in spate...ex: am un utilaj cu care incarc tirurile cu ... (vezi toată discuția)