avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumulare contract de munca cu conventie civila la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumulare contract de munca cu conventie civila la acelasi angajator

Am intalnit la o societate urmatoarea situatie:
unii angajati au contracte de munca full time si in acelasi timp conventii civile sau contracte privind cesiunea drepturilor de autor.
Intrebare: este corecta cumularea acestor doua forme de plata a serviciilor prestate de un angajat catre acelasi angajator?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 11:25, 21 Martie 2010
Nu vad de ce nu ar fi. Exista cu siguranta un interes (evaziune)...Conventia nu trebuie insa sa aibe caracter de continuitate . Sunt si eu curioasa de parerile colegilor !

multumesc
Nici eu nu cred ca ar putea fi vreo problema......
Ar trebui ca fisa postului sa contina anumite atributii, diferite de obligatiile continute in contractul civil. Din moment ce pentru anumite lucruri se primesc niste bani
(salariul) iar pentru alte servicii se primesc alti bani, nu vad de ar fi probleme.
completare:
angajatul presteaza aceeasi munca de fapt, numai ca este platit sub 2 forme:">
1. Multi angajatori au recurs la aceasta "stratagema" de a incheia CIM pe salariu minim si apoi o conventie civila pentru restul de suma.
2. Daca ITM ar vrea (!?) ar putea constata ca este, de fapt, o munca "la negru" mascata. Dar nu imi dau seama de ce organele de control ale ITM nu sanctioneaza astfel de fapte.
3. ITM stie foarte bine ca o conventie civila de prestari servicii se incheie si de catre persoane fizice dar numai pentru o lucrare anume, bine determinata in timp si spatiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri.
Dar totusi ptr mine intrebarea ramane: se poate continua asa?

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata ac_cristina@yahoo.com ac_cristina@yahoo.com Buna ziua! As avea nevoie de un raspuns care sa fie exemplificat si prin acel articol din codul muncii care se refera la urmatoarea situatie. Am fost ... (vezi toată discuția)
Conventia civila de prestari servicii hevior hevior Am carnetul de munca la o unitate bugetara cu program de 7h pe zi. Cu aproximativ 4 luni de zile in urma am incheiat o Conventie civila de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)