Am intalnit la o societate urmatoarea situatie:
unii angajati au contracte de munca full time si in acelasi timp conventii civile sau contracte privind cesiunea drepturilor de autor.
Intrebare: este corecta cumularea acestor doua forme de plata a serviciilor prestate de un angajat catre acelasi angajator?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu vad de ce nu ar fi. Exista cu siguranta un interes (evaziune)...Conventia nu trebuie insa sa aibe caracter de continuitate . Sunt si eu curioasa de parerile colegilor !
Nici eu nu cred ca ar putea fi vreo problema......
Ar trebui ca fisa postului sa contina anumite atributii, diferite de obligatiile continute in contractul civil. Din moment ce pentru anumite lucruri se primesc niste bani
(salariul) iar pentru alte servicii se primesc alti bani, nu vad de ar fi probleme.
1. Multi angajatori au recurs la aceasta "stratagema" de a incheia CIM pe salariu minim si apoi o conventie civila pentru restul de suma.
2. Daca ITM ar vrea (!?) ar putea constata ca este, de fapt, o munca "la negru" mascata. Dar nu imi dau seama de ce organele de control ale ITM nu sanctioneaza astfel de fapte.
3. ITM stie foarte bine ca o conventie civila de prestari servicii se incheie si de catre persoane fizice dar numai pentru o lucrare anume, bine determinata in timp si spatiu.
Contract de colaborare
geo26
Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)