avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine ma poate ajuta si pe mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine ma poate ajuta si pe mine

sunt posesorul unui teren pe care am vrut sa imi fac intabularea iar in momentul in care cel care se ocupa de acte mi-a zis ca inca o persoana a mai facut intabulare pe terenul meu.acum intrebarea mea este urmatoarea: cum trebuie sa procedez pentru a obtine intabularea terenului care imi apartine de 30 ani????
va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: iorgos_ro , utilizator 22:21, 21 Ianuarie 2007
Hmm. Posibilitatile sunt mai multe si necesita ceva verificari. Daca titlul in baza caruia s-a inscris cealalta persoana este valabil nu prea aveti ce face mai ales ca nu ii puteti opune uzucapiunea (mai cu seama in sistemul de cadastru). Daca este valabil insa s-a inscris gresit (putin probabil) trebuie introdusa o actiune in rectificare de carte funciara. Daca nu este valabil atunci e necasara o actiune in constatarea nulitatii titlului si rectificare de CF. In functie de informatiile pe care le obtineti urmeaza sa actionati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Gradina e a mea sau nu? yorkie yorkie Buna seara ,as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o problema,pe scurt despre ce este vorba.Am o gradina la tara pe care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune si masuratori van_allen78 van_allen78 buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm situatie: bunicul meu, care e in viata, a facut succesiunea dupa tatal lui, cu sora .S au intabulat terenurile ... (vezi toată discuția)