Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea situatie si daca nu va suparati as dori niste indrumari. Sunt avocat si de cateva luni mi-am luat si autorizatia de traducator .avand in vedere ca ,prin art.15 lit.d, din legea 51/95 calitatea de traducator autorizat este compatibila cu profesia de avocat. Am fost la administratie sa ma inregistrez, fiind profesie liberala, insa surpriza, mi s-a raspuns ca nu mi se mai elibereaza alt CIF deoarece am unul si sa facturez si sa incasez pe cel primit deja. Mie nu mi se pare normal si nu stiu cui sa ma adresez si cum sa procedez deoarece doresc sa desfasor si aceasta activitate. Avand in vedere programul incarcat de pe agenda zilnica, nu m-am inscris pe listele Instantelor ca traducator gandidu-ma ca as putea la un moment dat sa ma aflu in situatia de a nu reusi sa efectuez traducerile solicitate si astfel sa gafez. Daca mai e cineva in situatia mea, va rog indrumati-ma cum trebuie procedat deoarece cu siguranta nu pot factura traducerile de pe cif-ul primit la intrarea in profesie. Multumesc frumos.
Nu fiti ingrijorat. Codul unic de inrestrare nu poate fi multiplu pentru o persoana fizica care practica 2-3 profesii liberale. Puteti lucra pe codul de avocat fara probleme. CUI-ul se refera la activitatea pricipala mai importanta. Cand o sa faceti declaratia de venit o sa aveti loc pe formular si pentru cealalta profesie liberala de traducator sau mediator etc. In aceasta declaratie se trec separat veniturile. Dvs. trebuie sa tineti evidenta separat pe chitante si pe jurmalul de incasari , ca sa puteti face declaratia. Facturile si chitantele se pot personaliza separat daca doriti dar nu cred ca e nevoie.
Eu in afara activitatilor juridice practic si mediere si evaluari economico-financiare ale intreprinderii (CECAR) . Declar veniturile la ANAF si gata . Problema e ca veniturile sunt foarte mici mai ales pe mediere si evaluari.
E corect ce v-au spus cei de la fisc.
Succes