avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante uriase
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante uriase

buna ziua.numele meu este bisca ramona si am o problema destul de grava.in urma cu 10 ani de zile mi-am pierdut mama fiind bolnava de cancer.dupa moartea ei am aflat ca sora mea geamana are o tumoare si trebuie urgent operata.a suferit 2 operatii pana acum.locuiesc cu sora mea si cu tatal care este si el bolnav,fiind pensionat pe caz de boala.singurul venit pe care il avem este pensia de handicap a surorii mele pensia de boala a tatalui si pensia de urmas.astfel dupa moartea mamei ne-a fost imposibil sa mai achitam intretinerea.in momentul de fata suma de la intretinere s-a ajuns la 35.259,21lei.noi locuim intr-o garsoniera comfort 1.in urma cu 3 zile ne-a fost trimisa acasa o somatie de angajament prin care comitetul executiv al asoc. ne someaza sa achitam integral restanta pana la data 01.05.2010.in somatie mai este specificat ca achitarea sumei se pate face si esalonat.in cazul ca in termenul stabilit nu vom lua in consideratie prezenta somatie,comitetul executiv al asiciatiei va fi obligat sa actioneze in comformitate cu prevederile legale,respectiv sa solicite judecatoria sector5 sechestru asigurator asupra garsonierei conform legii in vigoare.va rog din suflet sa-mi spuneti ce putem face,daca exista vreo solutie.va multumesc anticipat si ast raspuns cat mai curand posibil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
ramoncyta_frumusika, utilizator
incercati sa vb cu conducerea asociatiei,cu vecinii (ca sa nu hot.sa va dea in judecata) si sa le explicati situatia grea in care va aflati si sa va permita sa le dati banii esalonat;incercati sa mergeti in audienta la primaria(la primar)de care apartineti sa le explicati situatia si poate va pot ajuta intr-un fel sau altul.Succes!
va mai intreb ceva:este adevarat ca acum 1 an sau cam asa s-a dat o lege prin care se anulau restantele la intretinere?s-a confirmat aceasta lege?daca ii dam in judecata,cate sanse avem sa castigam procesul?suntem de parere ca cei de la asociatie au cam umflat suma.va multumesc.ast rasp
Nu s-a emis niciun act normativ in sensul anularii restamntelor la intretinere . Luati masuri urgent pt. ca nu e de gluma (vezi sfaturi crisv) si riscati sa ramaneti pe drumuri .
ramoncyta_frumusika a scris:

va mai intreb ceva:este adevarat ca acum 1 an sau cam asa s-a dat o lege prin care se anulau restantele la intretinere?s-a confirmat aceasta lege?daca ii dam in judecata,cate sanse avem sa castigam procesul?suntem de parere ca cei de la asociatie au cam umflat suma.va multumesc.ast rasp

In primul mesaj spuneati ca nu ati avut posibilitatea sa platiti. Cei de la asociatie v-au inteles, v-au pasuit si chiar v-au propus sa platiti esalonat.
Acum in al 2-lea mesaj vreti sa-i dati in judecata!=D>
Banii pe care vreti sa-i cheltuiti in procese poate ar trebui sa-i dat la asociatie. Indiferent de proces, de amanari si tergiversari dv va trebui sa platiti la asociatie. Mai bine mergeti la presedintele asociatiei, platiti cate putin in fiecare luna....
Credeti ca vecinii nu au fost alaturi de necazul d-vs? Eu cred ca DA, macar moral v-au inteles.Acum va preocupa sa scapati de datoriile(obligatii pina la urma), dupa ce vecinii (proprietarii)v-au sustinut si financiar totusi .Este neplacut sa mergi cu capul plecat cind stii ca altii au platit pt.tine.SALUT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de la avocat alexstacescu alexstacescu Va salut cu respect! Problema mea e urmatoarea: Dupa ceva timp fara salariu , am acumulat la intretinere o datorie de cca 1500 lei. De 2 luni, platesc ... (vezi toată discuția)
Somatie plata intretinere alexandrabratu alexandrabratu Buna ziua, In blocul in care locuiesc am acumulat in perioada febr. - iunie 2011, restante la plata intretinerii in cuantum de 1.300 lei. Din acest motiv ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari ameninta cu darea in judecata fara preaviz si cu listarea rauplatnicilor MinaSI MinaSI Buna ziua. Asociatia de Proprietari din blocul unde locuiesc saptamana tecuta a pus la avizier un Anunt care citeaza cateva familii, printre care si eu, cu ... (vezi toată discuția)