avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspundere penela
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspundere penela

fiind gestionara intr-un magazin ,raspund penal daca sunt constransa sa insel clientii?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 20:25, 21 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Daca este vorba de inselaciune sau orice fapta condamnata de codul penal, initial vei fi cercetata pentru savarsirea acelei fapte. Pe parcursul cercetarilor, va trebui sa dovedesti aplicarea prevazuta in cap.IV , t. II, art. 46, C. pen. referitor la constrangere, care este o cauza de inlaturare a raspunderii penale.Dar pana la dovedire, te mananca ancheta.
in aceasta situatie cel mai bun pt dvs este sa anuntati politia despre constrangerea la care sunteti supusa.
Bineinteles ca raspundeti penal,impreuna cu cel care va constrange.
Cel mai bine ar fi sa anuntati organele competente despre atitudinea celui care va constrange si despre modalitatile de constrangere folosite de acesta.
Este bine sa faceti acest lucru acum,cat nu este prea tarziu deoarece oricand pot aparea anumite sesizari si la eventuale cerecetari sa se stabileasca ce raspundere penala aveti fiecare
Cred ca va referiti la inselaciune la masuratoare sau la calitatea marfurilor. Normal ca veti raspunde penal, depinde de ce infrctiune, prejudiciu,etc.Cum demonstrati ca sunteti constransa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechizitoriu Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu intr-un rechizitoriu la dispun:punct.2 scoate de sub urmarire penala a invinuitilor.......... ....................art.290al.1 Cp art.260 al.1 Cp totul ... (vezi toată discuția)
Cod penal 2009 zxz19 zxz19 Buna ziua cand a intrat in vigoare Codul penal modificat in 2009? ( ma intereseaza de cand se aplica prevederile art 272- Influentarea ... (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)