avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

buna ziua ... am si eu o intrebare ... daca am avut 0,71 mg in aerul respirat , in afara de dosar penal si permis suspendat ma mai aleg cu altceva?auzeam pe unii de inchisoare ... chestii gen...
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 18:48, 23 Martie 2010
pai depinde de situatie , pedeapsa cu inchisoarea se da in cazuri de accidend cu victime si atunci e discutabila treaba.
depinde ce ce sa intamplat in situatia ta.
Da, posibil, insa daca nu aveti antecedente penale posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii sau amenda penala..cine stie. Fiindca daca la probele biologige veti avea valori ale alcoolemiei de peste 0,80( sigur asa va fi) , fapta dvs. constituie infractiune .
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu ati produs un accident,putin probabil sa primiti cu privare de libertate. In ce priveste alcoolemia, la 0,71 la mie in aerul expirat sigur ca la analiza sangelui veti avea peste 1,20.
Urmare valorilor mentionate,urmeaza retinere permis ,intocmire dosar penal
Parcgetul analizand probele,antecedentele va dispune
Instanta de regula ,in lipsa antecedentelor penale si in evenimente fara victime,
dispune condamnare cu suspendare
De preferat angajare avocat

Alte discuții în legătură

Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din oug nr. 195/2002 onu84 onu84 Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului ... (vezi toată discuția)
Drept conducere dupa accident sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Salutare, pot solicita instantei sa imi dea posibilitatea de a conduce auto. dupa ce am avut accident. care ar fi temeiul de drept. auzisem ca nu se mai ... (vezi toată discuția)