avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

buna ziua ... am si eu o intrebare ... daca am avut 0,71 mg in aerul respirat , in afara de dosar penal si permis suspendat ma mai aleg cu altceva?auzeam pe unii de inchisoare ... chestii gen...
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 18:48, 23 Martie 2010
vio_rogojan a scris:

Consider ca ideea nu este aceeasi . Observati ca daca inainte procurorul facea propuneri , si seful politiei aproba sau nu propunerea procurorului , momentan , procurorul dispune si doar i se aduce la cunostinta sefului politiei rutiere . De asemenea inainte se referea doar la dovada care prevedea drept de circulatie ca sa fie prelungita , interzicand practic pe cea fara drept de circulatie , iar actual nu se face distinctie intre cea cu si fara drept de circulatie .
Se poate acorda de catre procuror drept de conducere ( depinde si de practica respectivului parchet , de valoarea alcoolului in sange - personal , cunosc cazuri in care la valori de 1g/l in sange s-a acordat drept de conducere de procuror ) , depinde de interpretarea fiecaruia .
Astfel , daca imi permiteti , o sa va prezint punctul meu de vedere in coroborarea sensurilor prezentului art 111 .
La alin 6 al art 111 se prevede : "La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin.(1) lit.b) - ( nu face exceptie de la vreo fapta , ori la alin 1 lit b) este inclusa si infractiunea prev de art 87 alin 1 ) .

Art 111 alin 1 lit b) - "când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1) , (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5); "

Continuam tot cu alin 6 al aceluiasi art 111 " [...]procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta. "

Consider ca argumentul si interpretarea mea e logica si corecta , deci raman la opinia formulata anterior , cu mentiunea ca acel " procurorul [...] instanta de judecata poate " din cuprinsul alin 6 , ofera procurorului/instantei criterii , sa zic subiective , in vederea stabilirii daca acorda sau nu drept de conducere .

Adevarat! :slap:
Felicitari! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din oug nr. 195/2002 onu84 onu84 Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului ... (vezi toată discuția)
Drept conducere dupa accident sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Salutare, pot solicita instantei sa imi dea posibilitatea de a conduce auto. dupa ce am avut accident. care ar fi temeiul de drept. auzisem ca nu se mai ... (vezi toată discuția)