avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

buna ziua ... am si eu o intrebare ... daca am avut 0,71 mg in aerul respirat , in afara de dosar penal si permis suspendat ma mai aleg cu altceva?auzeam pe unii de inchisoare ... chestii gen...
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 18:48, 23 Martie 2010
hauhau6969 a scris:

buna ziua ... am si eu o intrebare ... daca am avut 0,71 mg in aerul respirat , in afara de dosar penal si permis suspendat ma mai aleg cu altceva?auzeam pe unii de inchisoare ... chestii gen...
multumesc anticipat



Permisul de conducere nu se suspenda, ci se anuleaza dupa ce hotararea judecatoreasca ramane definitiva si irevocabila.
vio_rogojan a scris:

In sange veti avea o valoare aprozimativ dubla , ceea ce depaseste valoarea de 0,80 g/l in sange , incadrandu-se deci in sfera penalului .
O sa vi se intocmeasca dosar penal , permisul trebuie sa se retina pe baza de dovada fara drept de circulatie pana la finalizarea dosarului , insa va puteti adresa cu cerere procurorului de caz in vederea acordarii dreptului de conducere , iar daca acesta va aproba , veti merge la politia rutiera ptr eliberare dovada cu drept de circulatie care se prelungeste din 30 in 30 de zile .
Daca veti fi trimis in judecata si veti fi gasit vinovat , riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani . In functie de antecedentele penale , de conduita dvs , puteti obtine pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii . In urma condamnarii , permisul de conducere va fi anulat . Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte .


OUG 195/2002:

Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) şi art.92 alin.(3) şi (5);
c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) şi art. 115 alin.(1);
d) când titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) când prezintă modificări, ştersături sau adăugări, este deteriorat ori se află în mod nejustificat asupra altei persoane;
f) când perioada de valabilitate a expirat.
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin.(1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
(3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b) şi art.102 alin.(3) lit.a) – c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră dacă autorul accidentului a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie, în condiţiile stabilite în regulament.
(5) În situaţiile prevăzute la art.85 alin.(1), art.90 alin.(1), art.100 alin.(3) şi la art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) lit.e), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile.
(6) Prelungirea dreptului de circulaţie, atunci când dovada înlocuitoare eliberată în condiţiile alin.(4) prevede acest drept, se poate dispune, cu câte 30 de zile, de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta, la propunerea procurorului care efectuează urmărirea penală sau care exercită supravegherea cercetării penale ori la propunerea instanţei de judecată care soluţionează cauza penală ori plângerea introdusă împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale ori scoaterii de sub urmărire penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti.
(7) Decizia şefului poliţiei rutiere privind prelungirea dreptului de circulaţie poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ competentă, de orice persoană interesată. Procedura prealabilă nu este obligatorie.
~ Conținut șters la cerere ~
Este adevarat, exista modificari(greseala mea- am dat copy/paste de pe net in graba), insa ideea , daca analizati textul dvs., este aceeasi.
Deci nu se poate prelungi dreptul de circulatie in cazul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 87 alin 1. din Oug 195/2002(dumneavoastra ati spus ca se poate ).
.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din oug nr. 195/2002 onu84 onu84 Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului ... (vezi toată discuția)
Drept conducere dupa accident sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Salutare, pot solicita instantei sa imi dea posibilitatea de a conduce auto. dupa ce am avut accident. care ar fi temeiul de drept. auzisem ca nu se mai ... (vezi toată discuția)