Am si eu o intrebare. In luna august 2009 a decedat tatal meu. Daca eu sunt unicul copil este necesara succesiunea? Daca da, care sunt pasii care trebuie urmati?
Va multumesc.
da, trebuie sa faceti succesiunea dupa tata, deoarece la un moment dat, probabil ati dori sa le vindeti ( in mod special cele imobile) si daca da, trebuie sa le aveti pe numele dvs...
Da , fiindca trebuie sa obtineti certificatul de mostenitor. Mama dvs . traieste/?daca da , si ea are drept la rezerva succesorala. Perezentati-va la notar in vederea dezbaterii succesiunii, cu certificatul de deces , actele de identitate, actele de proprietate .
Certificatul de mostenitor eliberat de notar in urma dezbaterii sucesiunii este singurul act care demonstreaza calitatea dvs de mostenitor si cota parte din mostenire care vi se cuvine! Fara acest act nu puteti valorifica proprietatile sau bunurile care v-au ramas in urma decesului tatalui dvs!B-)
Si chiar daca nu doriti sa le valorificati, tot trebuie dezbatuta succesiunea, pt ca veti avea nevoie de certificatul de mostenitor fie si pt schimbarea unui contract ( cablu, lumina, internet etc.).