avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesara succesiunea daca sunt unic copil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesara succesiunea daca sunt unic copil?

Am si eu o intrebare. In luna august 2009 a decedat tatal meu. Daca eu sunt unicul copil este necesara succesiunea? Daca da, care sunt pasii care trebuie urmati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:31, 23 Martie 2010
da, trebuie sa faceti succesiunea dupa tata, deoarece la un moment dat, probabil ati dori sa le vindeti ( in mod special cele imobile) si daca da, trebuie sa le aveti pe numele dvs...
Da , fiindca trebuie sa obtineti certificatul de mostenitor. Mama dvs . traieste/?daca da , si ea are drept la rezerva succesorala. Perezentati-va la notar in vederea dezbaterii succesiunii, cu certificatul de deces , actele de identitate, actele de proprietate .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
Da , trebuie sa faceti succesiunea.
Certificatul de mostenitor eliberat de notar in urma dezbaterii sucesiunii este singurul act care demonstreaza calitatea dvs de mostenitor si cota parte din mostenire care vi se cuvine! Fara acest act nu puteti valorifica proprietatile sau bunurile care v-au ramas in urma decesului tatalui dvs!B-)
Si chiar daca nu doriti sa le valorificati, tot trebuie dezbatuta succesiunea, pt ca veti avea nevoie de certificatul de mostenitor fie si pt schimbarea unui contract ( cablu, lumina, internet etc.).

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, consecinte renuntare la mostenire vicente73 vicente73 Buna seara.In urma cu 9 luni a decedat tatal meu.Santem doi frati si mama.Noi am stabilit de comun acord ca nu dorim nimic din bunurile care au apartinut mamei ... (vezi toată discuția)