avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog, un sfat....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog, un sfat....

As vrea sa va intreb ,cine este in masura sa imi raspunda sa o faca, cum trebuie procedat in cazul urmator: am o cunostinta care in urma unui divort i s-a permis sa-si vada copilul miercurea si duminica o data la 2 saptamani.Mama copilului nu-si lasa tatal sa o vada decat cand doreste dumneaei...Ce ar trebui sa faca tatal in acest caz ?Mentionez ca tatal are hotarare judecatoreasca prin care este indreptatit sa isi vada copilul in intervalul mai sus amintit.Astept un raspuns, cui trebuie sa se adreseze si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze.Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:54, 21 Ianuarie 2007
Daca acest drept e inscris intr-o hotarare de divort, cunostinta poate introduce o cerere privind stabilirea legaturii cu minorul.
Daca are deja o asemenea hotarare si mama refuza contactul tatalui cu copilul, situatia se complica.
In primul rand trebuie sa aiba dovezi ca mama refuza acest lucru (in principiu, martori care sa nu fie rude cu tatal).
O posibilitate pe care ar avea-o tatal ar fi sa ceara reincredintarea minorului. Bineinteles, in acest caz, ar trebui sa dovedeasca ca minorului i-ai fi mai bine la tata si nu doar sa se limiteze la a refuzul mamei de a nu-l lasa pe tata sa-si vada copilul.
In codul penal roman exista o infractiune (art. 271) care sanctioneaza nerespectarea hotararilor judecatoresti. Asa ca solutia este sa te adresezi unui executor pentru a pune in executare hotararea in mod silit si in cazul unui nou refuz din partea ei cu o plangere (impreuna cu procesul verbal al executorului) la politie. Succes.
Scuze, nu tu ci tatal trebuie sa faca aceste lucruri.:">
Nu e aplicabil art. 271 Cod penal aici.
Nu e vorba nici de o impotrivire la executare prin amenintare fata de executor, nici de vreo locuinta sau de vreo masura complementara.
Civilul e singura solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim am o cunostinta,care are doi copii,neavand servici , in urma divortului instanta a incredintat copii spre crestere si educare tatalui.Acum mama are servici, ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta noul cod civil? annamaria24 annamaria24 Fosta sotie a logodnicului meu a plecat in Belgia cu fetita de 7 ani fara nici o explicatie ,cum isi va putea vedea fata daca efectiv nu este lasat sa se ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)