avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort comun acord & strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort comun acord & strainatate

Buna ziua.
As dori sa stiu cum tb sa procedez daca am termen de judecata a divortului pe cale amiabila, de comun acord, fara obligatii pe data de 24 aprilie dar eu nu voi fi in tara. Este necesar sa angajez un avocat care sa ma reprezinte? Mentionez ca vreau sa termin aceasta casatorie fara a ma mai prelungi prin tribunale. Deasemenea poate ma sfatuiti intr-o problema: mi-am luat masina dupa ce am depus acea cerere de divort din partea de bani rezultati din vanzarea a ceea ce aveam in comun...actuala, fosta sotie are vreun drept asupra ei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:54, 23 Martie 2010
Biletul de avion poate fi o dovada? Nu avem ce sa ne impartim pt ca am vandut ce aveam impreuna ne-am impartit "averea" jumi-juma si stam fiecare in durerea lui cam de 4 luni
Am inteles cum e cu acel auto: cumparat de dv – din banii obtinuti vanzand ceea ce ati avut in comun (adica, din partea ce vi s-a cuvenit din bunurile comune) – daca e o “tipa rea” (desi nu cred) ar putea sa va sicaneze, chiar si asa… Dar sa nu punem raul inainte. :)

Biletul de avion ar putea fi o dovada ca la data procesului nu veti fi in tzara… dar cum il veti prezenta asta nu prea mai stiu… Sa-i faceti o copie, la notar…? Imi pare rau ca nu va pot ajuta la acest punct.
buna ziua.
cf. art. 614 c.pr.civ. in fata instantelor de fond, partile se vor infatisa personal , cu exceptia cazurilor:
daca se executa o pedeapsa privativa de libertate, daca unul din soti sufera de o boala grava , este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate .
in aceste cazuri , partile se pot infatisa prin mandatar .

simpla plecare din tara , in scop de calatorie , fara a avea resedinta in strainatate nu se incadreaza in exceptiile prezentate .
nu toti utilizatorii de pe acest forum sunt avocati, prin urmare va recomand sa nu mai luati in considerare chiar tot ce se scrie in acest forum .

de asemenea, solutia dvs. ar fi sa faceti procura de reprezentare la divort unui avocat sau unei terte persoane . procura trebuie facuta la consulat .
Pfff...parca mi-ati secerat picioarele cu aceste informatii:)) Asta e tb sa fiu bou pana la final....dupa ce ca am fost un domn in aceasta casnicie se pare ca tot eu tb sa renunt la un alt viitor pt a inchide usa unui trecut..si apoi D-zeu cu mila
Nu trebuie sa filosofati prea mult...
Parerea mea este ca odata si odata tot o sa divortati.
Timpul le rezolva pe toate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)