avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face?

Sunt in perioada de apel de dupa pronuntarea de divort.Desi nu are de achitat decat 25% din venituri pentru copilul minor,fetei care este studenta la zi la A.S.E.,nu ii da nimic,si nu il intereseaza de mai bine de 1 an si 1/2 de tot ce teprezinta cheltuiala a casei sau de intretinere a copiilor,a facut apel,nici el nu stie din ce motiv,caci,dupa 3 luni cand am fost chemati la infatisare a spus ca nu a avut timp sa depuna motivele de divort.Intre timp,se comporta violent si vulgar cu mine si cei doi copii.,Aceasta insemnand,adresare vulgara,betii pana vomita prin casa,batai.urmarirea mea si a convorbirilor mele telefonice,amenintari la adresa persoanelor care ma ajuta,santaj.Mai nou,ia din casa cat poate duce cu masina si cuce in provincie,iar daca fata i-a spus sa aduca ijn casa diverse obiecte pe care l-a vazut luandu=le,arogant,i-a spus sa faca dovada ca la luat el.Am facut nenumarate apeluri si reclamatii la p[olitie,dar fara vreun rezultat.Mai mult,atunci cand a fost amendat ca a provocat scandal,le-a facut reclamatie politistilor la parchet.Mentionez ca este fost politis si consiliat de un fost coleg de=al lui de liceu,care are 2-3 ani de drept si cativa de inchisoare si care trece drept "consilir juridic".De aici,cunoscand o multitudine de procedee ma ameninta incontinuu ca nu voi scapa de el niciodata. Va rog sa imi spuneti daca exista ceva care sa il opreasca!
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 15:04, 21 Martie 2010
cum probati ca el le-a sustras?
- martori cred ca sunt ...il vad multi cum vine si pleaca cu lucruri, nu?
- poze sunt in casa facute, asa ca puteti demonstra ca acele obiecte v-au apartinut,
- plangere facuta de dvs si de catre fiica dvs

sunt 3 chestii care va ajuta. faceti poze obictelor si faceti reclamatie la politie cat se poate de multe iar daca politia nu va sprijina suficient, facetui plangere politistilor la IJP.

nu va lasati...dar cum de intra asa in casa? de ce nu schimbati yala?

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Faceti si dvs. plangeri penale pt. cele ce suportati, sustinute bineinteles de probe. Asigurati-va martori pentru amenintari si santaj, precum si certificate medico-legale pentru loviri sau alte violente, iar in urma asigurarii probelor (inclusiv plangerile indreptate politiei si eventualele sanctiuni aplicate de aceasta) faceti o plangere penala la parchet.
Pentru a putea actiona prompt, perfect adaptat situatiei concrete si in consecinta eficient, va sfatuiesc sa va angajati un avocat pe care sa-l puteti solicita de cate ori aveti nevoie pentru rezolvarea situatiei.

Precizarea esentiala asupra fostei calitati a ex-ului ,justifica intrutotul comportamentul si atitudinea acestuia.
Va revine dreptul ca in baza probelor sa formulati plangere penala
Ar fi indicat sa consultati un avocat mai inainte de a face alte plangeri.
Apoi, daca avocatul accepta si va intelegeti pe toate aspectele va poate ajuta in demersurile dvs.
Singura nu cred ca veti rezolva ceva...
Aveti o sentinta prin care acesta este obligat la plata pensiei?

Alte discuții în legătură

Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie, se poate? euthea euthea speta este urmatoarea: [b]1[/b].vecinul a distrus o parte din gardul care delimita proprietatile, [b]2[/b].copacii lui au crengile pe casa mea(sunt plantati ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi sunt necesare pentru o plangere la politie pentru insulte,amenintari,violenta emotionala? N87 N87 In casnicie,am fost abuzata fizic si emotional,de catre sotul meu,atat pe perioada sarcinii,cat si dupa nastere.Dupa indelungate intervenitii ale familiilor ... (vezi toată discuția)