avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere la politie, se poate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere la politie, se poate?

speta este urmatoarea:
1.vecinul a distrus o parte din gardul care delimita proprietatile,
2.copacii lui au crengile pe casa mea(sunt plantati la mai putin de 1m de gard) si mi-au deteriorat burlanele de scurgere) refuza sa faca toaletarea lor .Am facut reclamatie la primarie.,primaria i a transmis o instiintare scrisa prin care ii pune in vedere sa taie crengile care ajung pe acoperisul meu ,dar tot nu o face.
3.zilnic imi aduce injurii si imi aruca in curtea mea (prin portinuea de gard distrusa diverse mizerii.
Am chemat politia comunala de mai multe ori dar nu s a rezolvat nimic ( se pare ca exista o oarecare legatura de amicitie intre un politist din localitate si fata vecinului.
INTREBARE:
Vreau sa merg la politie si sa fac reclamatii scrise pt toate cele trei aspecte .
Politia este obligata sa ia masuri in astfel de cazuri?
Care sunt acestea?
Cum ma sfatuiti sa formulez aceste plangeri sa fie cat mai clare ?( sa precizez anumite articole de lege...sau cum credeti dvs ca ar fii mai bn ?
Multumesc anticipat pt orice sfat.
Cel mai recent răspuns: euthea , utilizator 14:09, 14 Aprilie 2011
incadrarea juridiac o afce politistul. dvs va referiti la DISTRUGEREA acoperisului, ADRESARE DE INJURII, DISTRUGEREA GARDULUI. tb sa faceti totul scris si sa cereti nr de inregistrare. pol comunala este obligata sa cerceteze si apoi sa va trimita solutia in 30 zile. daca solutia vi se pare partinitoare, o puteti contesta si apoi parchetul va reface cercetarile. adresarea de injurii este contraventie deci probabil va primi amenda dar distrugerea este infractiune si daca exista probe i se va intocmi dosar penal. sa va constituiti parte civila in procesul penal. va vor intreba la declaratii daca va constituiti si cu ce suma. suma puteti metiona ca se va evalua ulterior.
Orice sesizare , reclamatie sau plangere trebuie facuta in scris si sa va dea nr. de inregistrare.
Nu va luati dupa vorbe si promisiuni verbale.
1-Daca detineti probe care sa demonstreze ca vecinul a distrus parte din gardul ce separa proprietatile,sesizati oficial politia
3-Daca detineti probe ca vecinul va aduce injurii si va arunca "mizerii",sesizati aspectele in plangere adresata politiei
Realizati o sesizare,plangere catre politie cu aspectele (faptele) pe care le atribuiti vecinului,urmand ca politia sa dispuna incadrarea acestora
Va multumesc pt raspuns,.Asa am sa fac. Intrebare : fac 3 plangeri separate ,sau pun toate problemele pe aceeasi reclamatie??Cum e mai bn?
o singura plangere.

Alte discuții în legătură

Vecin care a dat foc gardului kuky666 kuky666 Buna seara, un vecin nervos ca a crescut crengile de la rachita pe partea lui mi-a dat foc gardului in 4 locuri, mentionez faptul ca in pamant sub rachita este ... (vezi toată discuția)
Situație disperata, fara ajutorul politiei hellboy87 hellboy87 Imi puteti spune va rog cum pot proceda legal in situația următoare: Socrii mei au probleme foarte grave cu vecinii din fața casei, au fost reclamați ... (vezi toată discuția)
Cred tulburare de posesie paula38 paula38 vecinul meu in lipsa mea mi-a taiat jumatate din coroana unui nuc din curte fara sa ma anunte ca-l deranjeaza crengile erau crescute in jus ,nu aplecate spre ... (vezi toată discuția)