avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere la politie, se poate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere la politie, se poate?

speta este urmatoarea:
1.vecinul a distrus o parte din gardul care delimita proprietatile,
2.copacii lui au crengile pe casa mea(sunt plantati la mai putin de 1m de gard) si mi-au deteriorat burlanele de scurgere) refuza sa faca toaletarea lor .Am facut reclamatie la primarie.,primaria i a transmis o instiintare scrisa prin care ii pune in vedere sa taie crengile care ajung pe acoperisul meu ,dar tot nu o face.
3.zilnic imi aduce injurii si imi aruca in curtea mea (prin portinuea de gard distrusa diverse mizerii.
Am chemat politia comunala de mai multe ori dar nu s a rezolvat nimic ( se pare ca exista o oarecare legatura de amicitie intre un politist din localitate si fata vecinului.
INTREBARE:
Vreau sa merg la politie si sa fac reclamatii scrise pt toate cele trei aspecte .
Politia este obligata sa ia masuri in astfel de cazuri?
Care sunt acestea?
Cum ma sfatuiti sa formulez aceste plangeri sa fie cat mai clare ?( sa precizez anumite articole de lege...sau cum credeti dvs ca ar fii mai bn ?
Multumesc anticipat pt orice sfat.
Cel mai recent răspuns: euthea , utilizator 14:09, 14 Aprilie 2011
In ce constau probele ca vecinul imi arunca mizerii sau ca imi aduce injurii ,sau ca mi a distrus el gardul?? nu cred ca il aude nimeni si chair daca il aude cineva ,vecinii nu ,,se complica" cum spun chiar ei pt a veni ca martori .Nu l am filmat cand mi a distrus gardul..asa ca probe nu prea am ...
Probele constau in fotografii,inregistrari video,martori oculari,vecini
eu nu am aceste probe,dar chiar si in lipsa lor pot face plangere, nu???gardul se vede ca este distrus..mizeriile sunt la ,,locul lor""..dar filmari sau poze nu am..
Normal ca plangerea puteti sa o faceti .
Multumesc pt raspuns.Dar insist in a-mi spune cum trb formulata plangerea ,daca trebuie sa contina anumite fraze care sa fie in avantajul meu ,nu stiu..ceva ...care credeti dvs ca este important.Eu nu am mai facut niciodata o plangere ,banuiesc cum trebuie redactata dar as vrea sa stiu daca sunt anumite cereri care trb stipulate (de ex :,,rog dispuneti efectuarea cercetarilor ce se impun.''...sau orice altceva ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin care a dat foc gardului kuky666 kuky666 Buna seara, un vecin nervos ca a crescut crengile de la rachita pe partea lui mi-a dat foc gardului in 4 locuri, mentionez faptul ca in pamant sub rachita este ... (vezi toată discuția)
Situație disperata, fara ajutorul politiei hellboy87 hellboy87 Imi puteti spune va rog cum pot proceda legal in situația următoare: Socrii mei au probleme foarte grave cu vecinii din fața casei, au fost reclamați ... (vezi toată discuția)
Cred tulburare de posesie paula38 paula38 vecinul meu in lipsa mea mi-a taiat jumatate din coroana unui nuc din curte fara sa ma anunte ca-l deranjeaza crengile erau crescute in jus ,nu aplecate spre ... (vezi toată discuția)