avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz de reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz de reangajare

Buna ziua,


Am si eu o problema si daca s-ar putea m-ar interesa raspunsul unui avocat ,deoarece as dori sa actionez in justitie societatea unde am fost angajata si m-ar interesa daca am motive serioase si suficiente ca sa fac acest lucru.

Situatia este urmatoarea: dupa 9 luni de munca.societaea(privata)unde am lucrat a inchis activitatea pentru ca nu mai aveau bani sa plateasca oamenii.Au concediat toti angajatii,conf.art 65(1),in nr .de peste25,fara sa ne arate decizia de concediere,fara preaviz,fara drepturi la zi(bonuri de masa pe 3 luni)fara sal compensatorii.Nu s-a facut fisa de lichidare iar la ultimul sal,am primit direct cartea de munca ,incheiata si semnata cu art.sus mentionat(si cu decizia de concediere nr...mentinata pe cartea de munca)
Acum,la 1 aprilie,societatea isi redeschide activitatea,am fost sunata de manager sa ii spun daca ma intorc,i-am spus ca da,i-am scris ca da,iar acum mi-a trimis un mail in care spune ca nu ma mai vrea pentru ca am o fire vulcanica ca am indraznit sa vorbesc in numele colegilor mei si sa ii spun ei ca manager ca nu ne-au dat bonurile si salariile .Mi-a reprosat ca ei sunt o societate privata,nu de stat si ca nu au nevoie de lideri de sindicat sau de reprezentanti ai angajatilor care sa le sustina drepturile.
Cu toate astea,desi ca manager nu poate trece peste atitudinea mea vulcanica,m-ar lua inapoi dar trebuie sa faca reduceri de personal,ca asa i s-a impus.Ideea este ca de fapt nu face reduceri de personal,ba dimpotriva angajeaza inca 2 persoane in receptie,acolo unde eu lucram.
Intrebarea mea este,pot sa ii dau in judecata ca nu mi-am primit bonurile,nu am primit sal.compensator,desi am anuntat ca revin si a fost de acord,acum nu mai vrea sa ma primeasca si cu toate astea angajeaza alte persoane,ma simt discriminata pentru ca profesional mi-a scris ca nu are ce sa-mi reproseze,ba dimpotriva,nu stie daca o sa gaseasca un om la fel de bun si dedicat ca mine,dar nu vrea lideri de sindicat in societate,desi mentionez ca nu era o actiune sindicala,era o discutie in numele colegilor deoarece societatea intarziase 3sapt cu sal si bonurile nu le-am primit din septembrie.

Ce sanse am si daca am,este nevoie sa-mi angajez avocat?
Multumesc!

Trebuie analizate mai multe prevederi legale.Incercati sa consultati contracost un avocat.
Va multumesc,asta incerc sa fac! As fi vrut sa stiu ,din mica descriere,daca am motive si sanse sa contactez un avocat ca sa nu bat drumul degeaba.

Multumesc oricum!
Pentru neprimirea drepturilor salariale aveti dreptul sa actionati in instanta fostul angajator ...actiunea se intriduce la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu. Actiunea este scutita de plata taxelor de timbru.

Daca în perioada de 9 luni de la data concedierii se reiau activităţile a căror încetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligaţia de a transmite salariaţilor care au fost concediaţi o comunicare scrisă în acest sens şi de a-i reangaja pe aceleaşi locuri de muncă pe care le-au ocupat anterior, fără examen sau concurs ori perioadă de probă.
Da,asa este stiu conf.Cm art.72,iar eu am anuntat in scris ca revin,desi intrebata am fost la telefon,neimportant.
Initial managerul spus da,apoi mi-a scris ca nu,pentru ca nu poate trece peste firea mea vulcanica si ca totusi m-ar reprimi dar trebuie sa faca reduceri de personal .Insa nu se fac reduceri,se angajeaza 2 persoane tot in receptie,locul meu de munca.
As vrea sa stiu daca este corect ca managerul sa spuna ca intr-o societate privata "nu avem nevoie de lideri de sindicat",desi cum am spus este vorba doar de expunerea unei opinii referitoare la intarzierea de sal si neplata bonurilor de masa,dupa concediere.Acesta este de fapt motivul pentru care managerul nu ma vrea,ca am curaj sa-mi cer drepturile.
Este opinia lui .. nimeni nu va poate interzice sa va constituiti intr-un sindicat .

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva? ContSters128609 ContSters128609 Buna ziua,am si eu o intrebare daca din 32 de angajati 27 sunt trimisi in somaj pentru ca societatea nu are clienti (pana la 1 aprilie-cand redeschide si are ... (vezi toată discuția)
Modificare functie! ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresca sa intreb daca intr-o companie unde activiatatea este organizata pe departamente,se mai poate schimba functia unui angajat cu o alta ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)