avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea CIM

pt angazatul care nu-si fac treaba asa cum ar trebui,cum sa-r putea scapa de el fara sa-mi pun firma in pericol,mentionez ca este angajat de mai bine de 1an si jumatate si in repetate randuri i-am tot spus sa-si faca treaba,dar la el este vorba de o rea vointa.Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede posibil Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:53, 21 Martie 2010
1. Procedati conform Regulamentului intern al firmei dvs., privind abaterile disciplinare si sanctiunea lor (poate merge pana la concedierea pe motive de abatere disciplinara).
2. Respectati procedura ceruta de art.263-268 din Codul muncii
Pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu cu rea- credinta il puteti sanctiona disciplinar, respectind toate obligatiile de forma si de fond ce va revin in aplicarea sanctiunii. Dupa aplicarea mai multor sanctiuni (cel putin 2), ii puteti desface contractul de munca. O alta masura ar fi desfiintarea postului pe care se afla (daca exista aceasta posibilitate mai simpla). Aceasta nu inseamna ca nu puteti avea alti angajati care sa faca acelasi lucru in alte posturi similare, sau ca nu puteti incredinta atributiile acelui post in sarcina altor posturi ramase.
Ar fi ideal sa aveti consilier juridc in firma, care sa va sfatuiasca in fct. de aspectele concrete ale spetei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajat ricarda77us ricarda77us Angajatul unei societatii nu si-a indeplinit atributiile conform fisei de post si practic si a contractului de munca. Poate fi lipsit acesta de plata ... (vezi toată discuția)
Clauza responsabilitate in contractul individual de munca madalinu madalinu Buna ziua! Va rog daca poate cineva sa ma ajute in urmatoarea priviinta. Firma la care sunt angajata detine doua restaurante si o firma de catering. cea mai ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului Gabriela Borcea Gabriela Borcea Fisa postului s-a modificat total fata de cea existenta (din casier trezorier in lucrator comercial) Ce se poate intampla daca semnez noua fisa a postului ... (vezi toată discuția)