avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj la divort

situatia mea este urmatoarea, in caz de divort as dor sa stiu ce se intampla cu casa in care am stat pe durata casniciei, banii din banca(o suma semnificativa), daca totul se imparte la jumatate,in cazul in care avem si un copil de 6 ani. de asemenea sotul meu a primit pe durata casniciei o casa in valoare de 300 000 euro de la parintii lui, aceasta casa face obiectul partajului sau este considerat patrimoniu propriu si nu intra in discutie ? multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 18:49, 21 Martie 2010
regula e sa se imparta la jumate toate bunurile..casa primit de sot de la parinti, depinde cum a primit-o, prin ce fel de act, sa va spun daca intra sau nu in masa partajabila..daca doriti o cota mai mare din masa partajabila trebuie sa faceti dovada ca aoprtul dvs a fost mai mare.. la cine ramane copilul nu intra in discutie decat cel mult sub aspectul incredintarii locuintei sotului care ramane cu copilul, cu plata de sulta catre celelalt sot
din cate stiu eu parintii sotului a cumparat casa apoi au trecut`o pe numele lui, ca si cadou, nu cunosc toate detaliile in aceasta privinta...am sabilit custodia sa fie comuna,(samabata si duminica sta la el si 3 luni vara) in acest caz cam cat la suta din salariul lui i`ar revenii baiatului ca pensei alimentara?el avand un salariu de 3000 euro. multumesc
Custodia comuna nu este reglementata in dreptul roman.
Cuantumul pensiei de intretinere poate ajunge pana la 25% din veniturile cu caracter permanent ale tatalui.
Daca minorul va este incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,programul de vizita nu poate fi 3 luni vara...copilul trebuie sa aiba un confort psihic...nu este o minge!!!! Intradevar pensia poate fi pana la 750E!!!Depinde ce obligatii de intretinere mai are fostul sot!!!
alte obligatii de intretinere nu mai are,daca eu as primi custodia copilului care ar fi programul de vizita al tatalui?

Alte discuții în legătură

Partaj + stabilire program vizita minor gabi.s gabi.s Buna ziua, In mare, am divortat in luna noiembrie 2009 (atunci a ramas definitiva si irevocabila decizia). Prin divort minorul (baiat 6 ani) mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna ziua.as dori sa stiu si eu cam cat dureaza un divort,in care nu este nevoie de partaj,ci doar custodia copilului???multumiri anticipate. (vezi toată discuția)