avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.as dori sa stiu si eu cam cat dureaza un divort,in care nu este nevoie de partaj,ci doar custodia copilului???multumiri anticipate.
Depinde de mai multe lucruri.
Daca sotul nu are pretentii la copil se poate termina in 2 termene.
Daca se va judecata mai tare poate dura si 1 an.

avocat Claudiu Lascoschi
asa cum v-a zis si colegul nostru, poate dura si un an sau poate si mai mult.In procesul de divort cu minor, trebuie stabilit incredintarea copilului, programul de vizitare pentru parintele caruia nu i s-a incredintat copilul si pensia de intretinere pentru acesta.Partajul oricum este o actiune separata de cea de divort si nu se judeca impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza si cat ma costa divortul bandreea2010 bandreea2010 Buna ziua, Sunt casatorita de 4 ani, am un copil de 1 an si 6 luni. Stam cu chirie, nu ne mai intelegem deloc, avem discutii/ cearta zilnic si am decis sa ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau instanta? popraz popraz Buna ziua, Eu si sotia mea vrem sa divortam cat mai repede si cat mai civilizat cu putinta. Vrem sa ne intelegem asupra custodiei copilului, program vizite, ... (vezi toată discuția)
Divort, minor, comun acord Rain Rain Buna ziua. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam, avem un copil de 2 ani. As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara si incheia divortul intr-o formula ... (vezi toată discuția)