Am fost angajata pe o perioada de 2 ani si ceva la o societate; iar de o luna de zile magazinul s-a inchis si contractul meu de munca a incetat potrivit art. 65 alin. 1 din Codul muncii. Intre timp am gasit altceva de munca, sunt angajat aici de doua saptamani, deja cartea de munca a intrat in posesia lor si deocamdata am incheiat contractul de munca pe o perioada ddeterminata de 3 luni. Nu suny multumit de conditiile de lucru si as dori sa plec. Vreau sa stiu daca mai pot beneficia de somaj, avand decizia de incetare a contractului de munca de la primul loc de munca (care ne-au dat in somaj). Cred ca la locul actual de munca inca nu mi s-au facut actele necesare de angajare. va multumesc si astept un raspuns cu nerabdare.
s-au facut restructurari
Buna ziua.
Nu mi-am mai gasit subiectul deschis cu ceva timp in urma si revina aici, sper sa nu fie nici o problema. Nu de mult, va supuneam atentiei o intrebare privind dreptul la somaj al asistentului personal din motiv neimputabil, respectiv decesul persoanei asistate. Dupa legislatia in vigoare, am considerat ca da, si raspunsurile dvs mi-au confirmat ca da. Problema: ag de somaj a respins dosarul pe motiv ca nu a fost incheiata cartea de munca si in conditiile art.65(1) Codul Muncii (s-a incheiat cu art.55 lit.a). #-o Este corect? Trebuiau coroborate? Pentru mine concedierea nu are legatura cu situatia. In normele de la legea somajului situatia assitentilor personali apare clar la art.5. Ce se poate face? Va multumesc!