avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva platit in Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva platit in Italia

O firma cu obiect de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale",infiintata in Romania,cu punct de lucru in Italia, stat in care are atribuit si cod fiscal, plateste tva-ul in Italia ,iar impozitul pe profit in Romania. Precizez ca serviciile sunt prestate in Italia persoanelor juridice italiene,facturarea facandu-se pe codul fiscal emis de statul italian. Intrebarea este daca firma noastra isi poate recupera in Romania tva-ul platit in Italia. (daca da si baza legala). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 17:14, 21 Martie 2010
NU...TVA se recupereaza din Italia daca legea lor prevede astfel!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar albertina elena albertina elena Buna ziua, Am o mare rugaminte si este f. ,f. urgent. Firma mea importa marfa din italia. De curand am primit o cerere de la o firma din romania care doreste ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara servicii bodean bodean Societatea a trimis la un curs in Italia 3 angajati. Firma din Italia a emis o facture pt. participare la curs fara TVA. Am verificat firma din Italia in VIES ... (vezi toată discuția)