Cumnata mea, care momentan nu este in tara, doreste sa deschida procesul de divort pentru a primi deja un prim termen. Deoarece nu doreste sa apeleze momentan la un avocat, urmand sa caute unul cand se va intoarce in tara, ar vrea sa trimita prin posta actiunea la judecatoria de la ultimul lor domiciliu comun.
Imi puteti spune ce trebuie sa trimita prin posta odata cu actiunea?
M-am gandit ca dovada platii taxei de timbru si eventual o copie dupa certif de casatorie avand in vedere ca nu exista copii.
O alta intrebare ar fi: cate exemplare din actiunea de divort???
Problema cumnatei dvs,va fi in primul rand formularea actiunii,adica da aceasta are pregatirea si stie cum sa o formuleze.
La aceasta trebuie adaugat certificatul de casatorie in original,copii de pe certificatele de nastere ale copiilor si adeverinta sa de venituri pe ultimele sase luni(in cazul in care exista copii rezultati din casatorie),dovada de satisfacere a timbrajului.
Actiunea trebuie formulata in doua exemplare,daca divortul este farar copii siin trei exemplare ,daca exista copii(exemplarele in plus,urmand a fi comunicate partilor din proces odata cu citatia)
Actiunea de divort in doua exemplare, certificatul de casatorie in original si taxa de timbru, se vor depune de cumnata, deoarece este o actiune personala.
Se poate depune si de avocat sau alta persoana, numai cu procura speciala la notar si dovada ca nu se afla in tara.
daca divortul se intemeiaza pe acordul partilor, acestea trebuie sa fie prezente la depunerea actiunii in instanta .
daca doar unul din soti cere divortul , acesta tr de asemenea sa fie prezent personal la depunerea actiunii cat si la termenele de judecata fixate .
sau poate mandata un tert /avocat .
Divort
ivanov teodora
As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)