avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere actiune de divort?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere actiune de divort?

Buna ziua,

Cumnata mea, care momentan nu este in tara, doreste sa deschida procesul de divort pentru a primi deja un prim termen. Deoarece nu doreste sa apeleze momentan la un avocat, urmand sa caute unul cand se va intoarce in tara, ar vrea sa trimita prin posta actiunea la judecatoria de la ultimul lor domiciliu comun.
Imi puteti spune ce trebuie sa trimita prin posta odata cu actiunea?
M-am gandit ca dovada platii taxei de timbru si eventual o copie dupa certif de casatorie avand in vedere ca nu exista copii.
O alta intrebare ar fi: cate exemplare din actiunea de divort???

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: rebecagroza , utilizator 16:41, 14 Noiembrie 2010
va trebui sa depuna personal actiunea, iar certificatul de casatorie in original.. copii dupa buletine plus dovada platii de taxa, cum ati spus si dvs
Problema cumnatei dvs,va fi in primul rand formularea actiunii,adica da aceasta are pregatirea si stie cum sa o formuleze.
La aceasta trebuie adaugat certificatul de casatorie in original,copii de pe certificatele de nastere ale copiilor si adeverinta sa de venituri pe ultimele sase luni(in cazul in care exista copii rezultati din casatorie),dovada de satisfacere a timbrajului.
Actiunea trebuie formulata in doua exemplare,daca divortul este farar copii siin trei exemplare ,daca exista copii(exemplarele in plus,urmand a fi comunicate partilor din proces odata cu citatia)
Actiunea de divort in doua exemplare, certificatul de casatorie in original si taxa de timbru, se vor depune de cumnata, deoarece este o actiune personala.
Se poate depune si de avocat sau alta persoana, numai cu procura speciala la notar si dovada ca nu se afla in tara.
Actiunea de divort nu se ppoate depune prin posta, ci doar personal sau prin mandatar.
daca divortul se intemeiaza pe acordul partilor, acestea trebuie sa fie prezente la depunerea actiunii in instanta .
daca doar unul din soti cere divortul , acesta tr de asemenea sa fie prezent personal la depunerea actiunii cat si la termenele de judecata fixate .
sau poate mandata un tert /avocat .

Alte discuții în legătură

Cerere de divort prin mandatar dalia_dc dalia_dc Buna, va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca cererea de divort sa fie depusa de o terta persoana. Sora mea lucreaza in Italia si ar prefera sa vina in ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune divort prin posta danielamoldovanu danielamoldovanu Buna ziua, Ma intereseaza daca pot trimite prin posta cererea de deschidere actiune divort si actele pe care le am sunt deajuns. Mentionez ca nu au rezultat ... (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)