avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere actiune de divort?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere actiune de divort?

Buna ziua,

Cumnata mea, care momentan nu este in tara, doreste sa deschida procesul de divort pentru a primi deja un prim termen. Deoarece nu doreste sa apeleze momentan la un avocat, urmand sa caute unul cand se va intoarce in tara, ar vrea sa trimita prin posta actiunea la judecatoria de la ultimul lor domiciliu comun.
Imi puteti spune ce trebuie sa trimita prin posta odata cu actiunea?
M-am gandit ca dovada platii taxei de timbru si eventual o copie dupa certif de casatorie avand in vedere ca nu exista copii.
O alta intrebare ar fi: cate exemplare din actiunea de divort???

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: rebecagroza , utilizator 16:41, 14 Noiembrie 2010
buna ziua
eu in calitate de mandatar al unei persoane care locuieste in Italia,am trimis prin posta(nefiind din acelasi judet)actiunea de divort,impreuna cu procura.Am primit si termen pentru judecata
de asemenea,la semnatura,l-am scris pe reclamant prin mandatar si m-am semnat eu.
credeti ca se va respinge actiunea pentru ca am trimis-o prin posta?
Am uitat sa mentionez ca prin aceea procura,reclamantul mi-a oferit si drept de semnatura,precum si dreptul de a depunde in numele sau actele de divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de divort prin mandatar dalia_dc dalia_dc Buna, va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca cererea de divort sa fie depusa de o terta persoana. Sora mea lucreaza in Italia si ar prefera sa vina in ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune divort prin posta danielamoldovanu danielamoldovanu Buna ziua, Ma intereseaza daca pot trimite prin posta cererea de deschidere actiune divort si actele pe care le am sunt deajuns. Mentionez ca nu au rezultat ... (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)