avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dar nu de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dar nu de comun acord

Buna ziua. Mama doreste sa divorteze, e casatorita de 20 de ani si in tot acest timp tata a fost si este in continuare violent si alcoolic. As dori sa stiu care este procedura divortului pentru ca vrem sa rupem orice legatura cat mai repede. Mentionez ca el nu este de acord dar eu si sora mea o sustinem.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:31, 22 Martie 2010
Introduce actiunea , plateste taxa de timbru...Cel mai bine este sa consultati un avocat , macar sa va redacteze actiunea.Daca nu sunt copii minori nu are neaparat nevoie de avocat in instanta
Procedura divortului este complexa si ar lua ceva timp si spatiu pentru a o expune.
In primul rand trebuie sa redacteze si depuna actiunea de divort. Fiind o actiune care are un capat de cerere principal si altele accesorii, cel mai indicat ar fi sa consultati un avocat pentru a o formula. Mai ales ca se va pune si problema incredintarii minorilor, stabilire pensie de intretinere...etc.
Mama dvs.sa introduca actiunea de divort,instanta competenta fiind judecatoria din raza teritoriala a ultimului domiciliu comun al sotilor,de asemenea trebuie sa plateasca si taxa de timbru.
de acord cu cele mentionate pana in prezent. Opiniez pentru angajarea unui avocat pentruca va fi nevoie de probe si este bine ca acestea sa poata fi bine solicitate.
chiar daca paratul nu este de acord cu cererea de divort, instanta poate dispune desfacerea casatoriei , la cererea reclamantei .
prezenta paratului nu este obligatorie in cadrul procesului de divort .
veti avea nevoie de un martor .
instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu al sotilor .

daca aveti si bunuri achizitionate in timpul casatoriei, partajul il puteti face si ulterior actiunii de divort .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid catalina1276 catalina1276 Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)? Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)
Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)
Divorþul fãrã acord intre soþi Maria Mandru Maria Mandru Vreau sa divortez însă soţul nu este de acord.Avem şi un copil de 1 an.Cum trebuie sa procedez ? Pentru custodia copilului trebuie sa fac cerere?Ce acte ... (vezi toată discuția)