avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se calculeaza termenul de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se calculeaza termenul de apel

buna seara! pe data de 8 martie este stampila postei de primire a comunicarii Instantei judecatoresti. care este ultima zi in care pot depune apelul si unde il depun? motivele le pot depune cu 5 zile inainte de termenul stabilit de Instanta? in caate exemplare il depun? ce timbre imi trebuie? multumesc anticipat!
Apelul ,il depuneti in termen legal de la comunicarea prin posta a hotararii
Depuneti apelul ,intr-un exemplar ,la instanta a carei hotarare intelegeti sa o atacati
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Ynocentta- De unde ai scos termenul de 5 zile? Din jobenul palarierului din ALice in tara minunilor?

15 zile!

[ link extern ]
sammy44 a scris:

buna seara! pe data de 8 martie este stampila postei de primire a comunicarii Instantei judecatoresti. care este ultima zi in care pot depune apelul si unde il depun? motivele le pot depune cu 5 zile inainte de termenul stabilit de Instanta? in caate exemplare il depun? ce timbre imi trebuie? multumesc anticipat!

calculati termenul de apel/ recurs, fara sa luati in calcul ziua in care ati primit comunicarea si nici ziua in care s-ar implinii termenul. mi-e teama ca nu va explic ca sa intelegeti...sti ceva... daca sunteti in civil- un proces normal...in loc de 15 zile, aveti la dispozitie 17...nu prima zi si nici ultima zi nu se pun la socoteala...in concluzie vom avea 15 zile+2... dar cel mai sigur depuneti in cele 15 zile.
calea de atac, se depune la instanta a carei hotarare se ataca. motivati apelul, cu cel putin 5 zile inainte de primul termen. atentie: numai la apel este valabil asta, nu si la recurs.
apoi, cererile de apel si ulterior motivele, o sa le depuneti cate un exemplar pt fiecare parte din proces inclusiv pt instanta.
timbrajul, in calea de atac este jumatate din valoarea la care ati timbrat in prima instanta...adica jumatate din taxa de timbru.... si timbrul judiciar de o.15 lei

daca ne puneti astfel de intrebari, imi dau seama ca de unul singur nu o sa va puteti rezolva problema-actiunea in esenta.

av.m.vasilescu
1.-daca data comunicarii hotararii este 08.03.2010 si discutam de o hotarare in civil pe drept comun, termenul de apel este de 15 zile de la data comunicarii acesteia , mai exact ultima zi este 24.03.2010.
2.-in privinta motivelor de apel acestea pot fi depuse odata cu declararea apelului sau cel mai tarziu la prima infatisare in fata instantei de apel.
3.-apelul se depune sub sanctiunea nulitatii acestuia la instanta a carei hotarare se ataca.
4.-apelul se depune in atatea exemplare cate parti sunt in proces plus unul pentru instanta.
5.-taxa judiciara de timbru se depune in cuantum de 1/2 din cea depusa la instanta de fond ( judecatorie)
6.-timbru judiciar la fel.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
ce faci simonette, repeti ce deja i-am scris?=D>

exista un text de lege care zice nu se anuleaza calea de atac daca se depune direct la instanta unde se judeca calea respectiva.
o sa-l caut , dar cu siguranta freeelis deja il stie si nu mai trebuie cautat.
cel mai usor, sa depuna la instanta unde s-a judecat.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se anuleaza o hotarare de divort ChristianM ChristianM Am divortat de sotie pe 21 februarie a.c.; inca nu am primit nici unul dintre noi sentinta, pe care insa am consultat-o pe sit-ul internet al judecatoriei. ... (vezi toată discuția)
Clasarea dosarului cris_deo cris_deo buna ziua. daca a trecut termenul in care puteam face recurs la un procs de divort as vrea sa stiu ce se intampla cu dosarul respectiv, deoarece in cazul in ... (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)