sammy44 a scris:
buna seara! pe data de 8 martie este stampila postei de primire a comunicarii Instantei judecatoresti. care este ultima zi in care pot depune apelul si unde il depun? motivele le pot depune cu 5 zile inainte de termenul stabilit de Instanta? in caate exemplare il depun? ce timbre imi trebuie? multumesc anticipat!
calculati termenul de apel/ recurs, fara sa luati in calcul ziua in care ati primit comunicarea si nici ziua in care s-ar implinii termenul. mi-e teama ca nu va explic ca sa intelegeti...sti ceva... daca sunteti in civil- un proces normal...in loc de 15 zile, aveti la dispozitie 17...nu prima zi si nici ultima zi nu se pun la socoteala...in concluzie vom avea 15 zile+2... dar cel mai sigur depuneti in cele 15 zile.
calea de atac, se depune la instanta a carei hotarare se ataca. motivati apelul, cu cel putin 5 zile inainte de primul termen. atentie: numai la apel este valabil asta, nu si la recurs.
apoi, cererile de apel si ulterior motivele, o sa le depuneti cate un exemplar pt fiecare parte din proces inclusiv pt instanta.
timbrajul, in calea de atac este jumatate din valoarea la care ati timbrat in prima instanta...adica jumatate din taxa de timbru.... si timbrul judiciar de o.15 lei
daca ne puneti astfel de intrebari, imi dau seama ca de unul singur nu o sa va puteti rezolva problema-actiunea in esenta.
av.m.vasilescu