PLATA SULTA DE CATRE PARAT instanta hotaraste imediat dupa cele 15 zile in care ar trebui sa faca recurs,cand este obligat sa mi plateasca sulta, va hotara in lipsa mea sau ne cheama sa discutam? daca ar fi sa accept propunerea lui cum ar trebui sa fac prin notar acte sau tot in instanta ce va sa il oblice sa si respecte cele spuse/ ? ca sa aflu ceva unde trebuie sa ma duc la arhiva tribunalului? CARE SUNT PASII? multumesc mult:">:">:">:">
Nu trebuie intocmite acte la notar. Executarea de bunavoie a hotararii judecatoresti obliga pe fiecare unul sa predea, iar altul sa primeasca ceea ce a stabilit instanta.
Astfel, unul va deveni proprietar deplin al imobilului respectiv (in baza titlului de proprietate, reprezentat in acest caz de hotararea judecatoreasca) iar celalalt este indreptatit sa primeasca sulta.
In caz de neplata a sultei in termenul stabilit de instanta se poate incepe procedura executarii silite. Dupa investirea cu formula executorie a hotararii judecatoresti, se depune aceasta la un executor judecatoresc, care va incepe executarea silita, prin poprire asupra conturilor, sau executare mobiliara sau imobiliara.
Instanta hotaraste prin dispozitivul hotararii doar cuantumul sultei dar nu si data platii.Exista posibilitatea potrivit art.673 indice 10 al.4 c.proc.civ ca la cererea unui dintre coproprietari sa stabileasca si termenul in care sa se plateasca sulta, insa personal nu am vazut nici o hotarare in acest sens.Practic se considera ca o parte fiind obligata printr-o hotarare sa plateasca o suma de bani poate fi executata de creditor in cazul acesta nu isi indeplineste de buna-voie obligatia.
si ce pot face sa merg eu sa cer o perioada in care sa l oblige sa plateasca ? ce trebuie sa fac? el imi propune sa mi dea o parte acum si restul....dumnezeu stie ca el nu. eu nu am incredere de aceea intreb.suntem in perioada de 15 zile in care poate face recurs.este vorba de datorii bancare care sunt obligata sa le platesc singura pana imi da el sulta. ,iar cele cateva bunuri mobile cum pot intra in posesia lor , cu executor? multumesc
Trebuia sa cereti termen de plata inainte ca instanta sa dea vreo hotarare. Acum e tardiv.
Dupa ce hotararea ramane definitiva si irevocabila mergeti la executor. Daca nu v-ati gandit din timp...
pai daca in hotarare nu specifica nicio perioada in care este obligat sa mi plateasca sulta ce se intampla plateste cand vrea el ?chiar nu mai pot face nimic in sensul asta? multumesc
Alte discuții în legătură
Plata sultelor
ion luca c
In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta
dodorel62
Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)