avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare cheltuieli cu combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare cheltuieli cu combustibil

Buna ziua

Am nevoie de un sfat: sunt asociat unic intr-o firma al carei obiect de activitate este Cod CAEN 4778 - Comert cu ananuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate, si lucrez doar cu persoane juridice, activitatea mea presupunand aprovizionarea acestora cu produsele comercializate de societatea mea. De asemenea aprovizionarea o fac tot eu. Acest fapt presupune sa efectuez drumuri cu masina pe care eu in calitate de persoana fizica am inchiriat-o firmei. NU as putea deconta cheltuielile cu combustibil daca as avea delegatie care sa justifice drumurile pe care le fac?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: felicia ratiu , utilizator 10:22, 22 Martie 2010
Puteti sa le decontati - dar - din pacate - deocamdata aceste cheltuieli sunt nedeductibile.
Ar fi fost cheltuieli deductibile daca autoturismul era destinat transportului de marfa, lucru care rezulta din certificatul de inmatriculare. Acest lucru (apelul la certificat) nu se face in normele de aplicare, dar este putin probabil ca inspectorii fiscului sa va admita in alte conditii. Deci, daca doriti un control fara probleme , considerati aceste cheltuieli ca fiind nedeductibile.
eventual sa va angajati cu contract de munca pe o functie de vanzari....si in baza contractului de comodat..sau in chiriere......decontati....doar ati inchiriat masina in scopul desfasurarii activitatii .....

puteti intreba la finante la asistenta contribuabili...:)sau poate mai vin pareri de pe forum.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu aprovizionarea lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, vreu si eu o lamurire la urmatoarea situatie: Societatea nu detine autoturism dar face aprovizionare si alte deplasari cu masina particulara ... (vezi toată discuția)
Pfa - deduceri nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat). (vezi toată discuția)
Decontare benzina breman breman Sunt PFA si imi desfasor activitatea pe teren - activitate pentru care folosesc masina personala.Cum imi pot deconta benzina? (vezi toată discuția)