Am nevoie de un sfat: sunt asociat unic intr-o firma al carei obiect de activitate este Cod CAEN 4778 - Comert cu ananuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate, si lucrez doar cu persoane juridice, activitatea mea presupunand aprovizionarea acestora cu produsele comercializate de societatea mea. De asemenea aprovizionarea o fac tot eu. Acest fapt presupune sa efectuez drumuri cu masina pe care eu in calitate de persoana fizica am inchiriat-o firmei. NU as putea deconta cheltuielile cu combustibil daca as avea delegatie care sa justifice drumurile pe care le fac?
Puteti sa le decontati - dar - din pacate - deocamdata aceste cheltuieli sunt nedeductibile.
Ar fi fost cheltuieli deductibile daca autoturismul era destinat transportului de marfa, lucru care rezulta din certificatul de inmatriculare. Acest lucru (apelul la certificat) nu se face in normele de aplicare, dar este putin probabil ca inspectorii fiscului sa va admita in alte conditii. Deci, daca doriti un control fara probleme , considerati aceste cheltuieli ca fiind nedeductibile.
eventual sa va angajati cu contract de munca pe o functie de vanzari....si in baza contractului de comodat..sau in chiriere......decontati....doar ati inchiriat masina in scopul desfasurarii activitatii .....
puteti intreba la finante la asistenta contribuabili...:)sau poate mai vin pareri de pe forum.....