avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce acte trebuie pentru deschiderea procesului pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce acte trebuie pentru deschiderea procesului pentru neplata pensiei alimentare

am vorbit saptamina trecuta cu o doamna avocat care mia sugerat sa mi dau fostul sot in judecata pentru neplata pensiei alimentare dar am uita sa o si intreb ce acte ami trebuie va rog din suflet sa mi spuneti si mie (disperarea unei mame) va multumesc
Aveti deja o hotarare judecatoreasca de plata a pensiei pe care fostul sot nu o respecta, sau acum vreti sa-l dati in judecata prima data?
Daca exista o hotarare prin care fostul sot a fost obligat la plata unei "pensii alimentare", atunci o copie de pe acea hotarare care trebuie sa fie legalizata.
Cred ca este vorba despre o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie (art.305 C.pen.).
am hotarirea de la divort unde mi sa incredintat fata si sa hotarit pensia
Va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Aveti optiunea editare care va permite completarea ultimului mesaj daca nu a mai postat nici o alta persoana dupa mesajul dvs.

O copie de pe acea hotarare este suficienta pentru a formula plangerea penala despre care v-am spus anterior.
ma scuzati sunt noua in forum si nu prea stiu rostul cum este si mai am si un bebe in brate si va dati seama cum scriu ,oricum va multumesc mult pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Disperarea unei mame luminitaadela luminitaadela am divortat in anul 2006 si din casatorie avem o fetita de 10 ani instanta mia incredintato mie si lui ia impus o pensie alim de 153 ron din luna dec cica ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen b. carmen b. sunt divortata de 2 ani si am doi copii minori de 8,respectiv 14 ani.S-a stabilit pensia alimentara,ideea e ca in 2 ani eu am primit-o doar de trei ... (vezi toată discuția)