avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... disperarea unei mame
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

disperarea unei mame

am divortat in anul 2006 si din casatorie avem o fetita de 10 ani instanta mia incredintato mie si lui ia impus o pensie alim de 153 ron din luna dec cica fostul sot nu mai lucreaza ca nu are firma lucrari si lucreaza cu norma redusa .tot din dec nu mia mai platit pensia de intretinere a feti a sunat acum citeva zile seful lui si a zis ca ami va da doar 50 ron pe lunile ian ,feb si mart cite 50 pe fiecare luna . dar sa gindit oare ca o fetita de 10 ani maninca, imbraca .incalta si ai mai trebuie si rechizite pentru scoala poate trai doar cu 50 ron ?seful lui mia zis ca nu e obligat sa mi dea ca nu lucreaza si daca vrea el sa trimita bine daca nu cica e legea de parte lui .fostul sot oricum nu se raspunde cu fetita de 1 1/2an nu a vazuto decit 10 min si daca ar fi dupa el si legea de partea lui inseamna ca fata trebuie sa rabde de foame sa mearga desculta la scoala si sa se uite in gura altor copii ce manica .sunt disperata spunetii-mi ce sa fac ?eu ai dau cit pot dar nu am de unde sai mai dau datorii am facut cu speranta ca va trimite restanta de bani dar cred ca trebuie sa mi iau gindul va multumesc si astept urgent un respuns:((
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 16:28, 19 Martie 2010
Formulati o cerere de chemare in judecata a fostului sot pentru neplata pensiei alimentare.
da eu il dau in judecata dar seful sau ami zice ca mia trimis cei 150 ron pe cele trei luni si asa ma are la mina precum ca mia trimis . da dar nu suma care era in hotarire de 153 ron pe luna nu la 3 luni
Pensia de intrtinere este obligat sa o plateasca chiar daca nu lucreaza; se presupune ca fiind apt de munca, poate plati la venitul minim pe economie. iar daca nu lucreaza, nu are importanta, pensia e tot cea stabilita, in absenta unei cereri de chemare a dvs in judecata pentru reducerea pensiei:
Solutie; mergeti la Parchet si formulati o plangere penala pentru abandon de familie, in care povestiti tot asa cum ne-ati povestit si noua; retineti ca plata partiala a pensiei stabilita prin hotarare judecatoreasca echivaleaza cu neplata. Seful sotului este intr-o eroare grava.
va multumesc din suflet ca ma ti luminat si stiu ce am de facut
luminitaadela a scris:

va multumesc din suflet ca ma ti luminat si stiu ce am de facut

Cu multa placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare gabi47 gabi47 buna ziua,am divortat de sotia mea anul acest in februarie iar ihstanta a hotarit k fetita noastra sa imi fie incredintata mie spre crestere si educare,sotie ... (vezi toată discuția)
Divort cu tutela ionut37 ionut37 sarumana as dori si ieu o andrumare si ce ar trebui sa fac daca se poate sa ma ajutati daca suntei draguti am divortat de fosta sotie ca nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreținere minor Tatiana Tuță Tatiana Tuță Buna seara ! Daca doresc sa am o zi fixa pe luna pentru a primi pensia de întreținere, cum trebuie sa procedez pentru a-i se opri pe stat acești bani ... (vezi toată discuția)