depinde de ce s-a cerut in fisa postului
Exact
mony, depinde de cerintele de studii care sunt trecute in fisa postului si de nimic altceva.
Adica, daca eu vreau sa angajez un sofer cu 8 clase ar trebui sa pot face asta, nu sa aiba obligatoriu 12 clase pt. ca in COR ocupatia este la grupa majora 8 si nu 9.
Daca ar fi ca toti sa respecte CCM, atunci cei care au 8-10 clase ar putea fi doar maturatori, gunoieri sau portari, desi ar putea detine carnet de sofer bine mersi. Nu mi se pare cinstit fata de ei.
De asemenea nu mi se pare cinstit sa nu pot angaja un om pe post de director, chiar daca are doar diploma de bacalaureat si in fisa postului conditia de ocupare a postului este de studii medii (absolvent de liceu) - desi tipul este briliant pentru postul respectiv, dar ghinion, n-are facultate si sa trebuiasca sa angajez un talamb cu studii superioare in cu totul alta specialitate decat cea ceruta numai pentru ca are studii.
Logica asta e total falimentara pentru economia romaneasca si pentru competitie.
De altfel toti acesti coeficienti se regaseau si in CCM 2005-2006 si nimeni n-a dat doi bani pe ei. Si nici nu cred ca a luat vreo amenda de la Inspectia muncii.
A luat cineva?